Trei drumuri afectate de calamități din comuna Cornu Luncii vor fi reabilitate. Lucrările încep pe 14 iulieRural

Trei drumuri afectate de calamități din comuna Cornu Luncii vor fi reabilitate. Lucrările încep pe 14 iulie

       Accesări: 1482

Continuă investițiile în infrastructura rutieră rurală din zona Fălticeni. Un proiect pentru reabilitarea drumurilor din Comuna Cornu Luncii a primit finanțarea necesară, dar și undă verde pentru începere lucrărilor peste doar câteva zile. 6,5 kilometri de drum comunal va fi reabilitate prin asfaltare.

Investiția va fi derulată prin CNI (Compania Națională de Investiții) și prevede refacerea integrală a carosabilului.

Solicitări privind alocarea fondurilor necesare reabilitării acestor drumuri, distruse de ploile torențiale, au fost depuse de primarul Gheorghe Fron la București.

Lucrările vor începe pe 14 iulie și vor fi executate de o firmă nemțeană.

„Avem vești bune pentru comunitatea noastră. Trei drumuri comunale afectate de ploi vor fi reabilitate.”, explică primarul Gheorghe Fron. „Demersurile noastre au avut ecou și vreau să mulțumesc echipei din Primărie pentru munca depusă. Este un proiect important pentru comunitatea noastră, care va începe peste puțin timp. Vor fi reabilitați prin asfaltare 6,5 kilometri de drumuri comunale din trei sate componente ale Comunei Cornu Luncii.”

Valoarea proiectului se ridică la 3,25 milioane de lei.

Potrivit informării trimise de CNI, lucrările de construcții vor începe pe 14 iulie 2020.

Lucrările de reabilitare pentru infrastructura rutieră distrusă de ploi se vor desfășura pe drumurile din satele Păiseni, Șinca și Sasca Mare.

Primarul Gheorghe Fron a precizat că lucrează în prezent la un alt proiect care va completa modernizarea tuturor drumurilor din aceleași trei sate.

Un alt proiect pe infrastructură, depus în 2019 pentru finanțare la FDI, prevedea asfaltarea mai multor drumuri comunale în lungime de 18 km.

Este vorba de drumuri de interes local din Băișești, Brăiești, Cornu Luncii, Dumbrava, Sasca Mică, Sasca Nouă, drumul de la Brăiești la Măzănăiești și de la Băișești la Dumbrava.

FDI s-a desființat prin decizia Guvernului, în ianuarie 2020, iar autoritățile comunei Cornu Luncii caută acum noi axe de finanțare.

ȘTIRI