Sute de turiști au petrecut ultimele zile de vară calendaristică în oazele de liniște din comuna MăliniSpecial

Sute de turiști au petrecut ultimele zile de vară calendaristică în oazele de liniște din comuna Mălini

       Accesări: 7326

Peisajele superbe și aerul curat acționează ca un magnet pentru iubitorii de natură. Câteva sute de persoane au petrecut au petrecut ultimele zile de vară în oazele de liniște de la poalele Muntelui Stânișoara. Profitând de vremea caldă și frumoasă, turiști din județe Iași, Neamț, Botoșani și Suceava au ales să se relaxeze în Comuna Mălini timp de trei zile.

Unii dintre aceștia s-au cazat la pensiunile din localitate, în timp ce alții au preferat să înnopteze în corturi la marginea pădurii.

Pentru a scuti bani, iubitorii de vacanțe au venit cu rulote sau mașini de campare. Familii tinere cu copii sau persoane în vârstă au luat cu asalt spațiile verzi pentru picnic, relaxare și mici escapade în mijlocul naturii.

Spațiile verzi au fost animate de copii și tineri care au putut să se răcorească în apele limpezi ale pârâului Suha.

Cele mai căutate zone de campare sunt cele din satul Iesle, unde se construiesc tot mai multe pensiuni și câteva dintre cele mai frumoase case de vacanță.

Activități recreative

Tot în Comuna Mălini, turiștii au posibilitatea să folosească pârtia de schi pentru plimbări cu tricicluri fără motor (bullcart). Acestea sunt cuplate sistemul mobil al unui la teleschi pentru a urca panta pârtiei.

Ajunse la vârful acesteia, triciclurile, dotate cu frânte hidraulice și cadru de protecție, coboară pe o pistă din pietriș, senzațiile fiind dintre cele mai plăcute.

Pe lângă activitățile recreative, turiștii pot alege să se relaxeze la piscina cu apă sărată, să se plimbe cu bicicleta sau cu un ATV, fie să călătorească la pas prin locurile superbe ale Munților Stânișoara.

Cultură și istorie

Iubitorii de cultură pot vizita Casa Memorială „Nicolae Labiș”, iar cei pasionați de istorie pot afla despre domeniile Coroanei Regale Române și drumul talienilor.

Comuna Mălini are o strânsă legătură cu Vitoria Lipan, eroina romanului sadovenian „Baltagul”. Drumul care îi poartă numele străbate mare parte din localitate.

Comuna Mălini este fără doar poate polul turismului din zona Fălticeni. Aici se află câteva dintre cele mai frumoase și căutate pensiuni din județul Suceava: La Filuță, Nedeia, Bucovina.

Vremea se anunță frumoasă și caldă și în septembrie, așa că turiștii au toate motivele să revină în oazele de liniște și aer curat din Comuna Mălini.

ȘTIRI