Sute de sancțiuni contravenționale aplicate pentru exces de viteză. Vitezomani depistați pe DN 2 în zona FălticeniRural

Sute de sancțiuni contravenționale aplicate pentru exces de viteză. Vitezomani depistați pe DN 2 în zona Fălticeni

       Accesări: 916

Peste 260 de conducători auto au fost sancționați de polițiștii suceveni, la sfârșitul săptămânii, pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Nimic nou în statistici, iar situația devine tot mai îngrijorătoare pentru că viteza excesivă continuă să fie una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, pe 29 februarie și 1 martie, acțiuni punctuale pe raza județului pe linia combaterii excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare.

Au fost aplicate 382 sancţiuni contravenționale, în valoare de 197.075 lei, dintre care 269 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 6 pentru depășirea neregulamentară, 20 pentru lipsa postului centurii de siguranță și 87 pentru alte abateri rutiere.

În cadrul acțiunii au fost reținute în vederea suspendării 44 permise de conducere, dintre care 32 pentru viteză, 6 pentru depășiri neregulamentare și 6 alte cauze și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple negative vin și de această dată din zona Fălticeni.

Pe 1 martie, trei conducători auto, doi din județul Iași iar celălalt din Prahova, au fost sancționați contravențional iar permisele de conducere le-au fost suspendate pentru că au depășit viteza legală pe DN 2, în comuna Forăști și în comuna Vadu Moldovei.

Pe un sector de drum cu limita de 60 km/h, cei trei șoferi au fost depistați cu 134, 119, respectiv 118 km/h.

ȘTIRI