Sute de elemente de muniție au fost distruse de pirotehniștii ISU Suceava în această săptămânăRural

Sute de elemente de muniție au fost distruse de pirotehniștii ISU Suceava în această săptămână

       Accesări: 435

Pe parcursul a trei zile, în perioada 11 – 13 mai, Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a desfășurat misiuni de asanare și distrugere a muniției neexplodate, pe raza localității Neagra, din orașul Broșteni.

Au fost asanate și distruse 836 de elemente de muniţie, majoritatea proiectile explozive de artilerie, de diferite calibre.

Elementele de muniţie proveneau din Primul Război Mondial, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite pe raza localității Neagra, în zona Ortoaia.

Distrugerea acestora s-a executat prin 10 explozii controlate, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către colegi polițiști și jandarmi, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Broșteni.

În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.

ȘTIRI