Succese pe linie. Sportivii din Baia, Rădășeni și Râșca au cucerit patru medalii la Campionatul European de CanotajSport

Succese pe linie. Sportivii din Baia, Rădășeni și Râșca au cucerit patru medalii la Campionatul European de Canotaj

       Accesări: 870

Succese pe linie într-o competiție de înalt nivel. Canotorii români s-au remarcat din nou la Campionatul European reușind noi performanțe deosebite. Din lotul național au făcut parte patru sportivi din comunele Baia, Rădășeni, Cornu Luncii și Râșca.

Ei au avut contribuții importante la patru dintre probele desfășurate în întrecerea continentală, organizată în perioada 22 – 28 aprilie.

La finalul Campionatul European de Canotaj, țara noastră s-a poziționat pe locul al doilea în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie, dar înaintea Italiei, Norvegiei și Germaniei.

România s-a prezentat la start cu 13 echipaje compuse din 36 de sportivi, palmaresul la finalul competiției fiind de opt medalii, dintre care patru de aur, două de argint și două de bronz.

Patru dintre acestea au revenit echipajelor în care au concurat Magdalena Rusu (Baia), Ciprian Tudosă (Rădășeni) și Florin Arteni (Râșca), trei dintre cei mai titrați canotori români ai momentului.

Mahanu Design

Una dintre medaliile de aur i-a revenit Magdalenei Rusu, în proba regină, 8+1, performanță reușită alături de Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria-Ştefania Petreanu, un rezultat ce dă mari speranțe pentru confruntarea de la Jocurile Olimpice.

Echipajul deține acum titlul de Campion European, în finală învingând echipajele puternice din Marea Britanie și Italia.

„Eu sunt foarte fericită pentru acest campionat. Ca și nivel de pregătire nu am fost în vârful de formă suprem deoarece acest vârf trebuie să fie peste trei luni la Jocurile Olimpice. Totuși, am făcut niște curse extraordinare ceea ce rezultă că suntem o echipă foarte puternică. Am reușit să câștigăm argintul în barca de 4 rame, iar în barca de 8+1, mă bucur că am reușit să mai aducem încă o victorie în palmaresul acestei probe minunate.”, ne-a declarat Magdalena Rusu. „De când concurez la seniori, adică din anul 2019, mă simt foarte mândră deoarece în cei 6 ani de când particip la Campionatele Europene de seniori, aceasta medalie de aur reprezintă a șase victorie consecutivă pentru mine în proba de 8+1. „Sunt recunoscătoare colegelor mele, pentru că în fiecare zi suntem rele una cu cealaltă în timpul antrenamentelor ca să reușim să ne îmbrățișăm prietenește la astfel de clipe pline de fericire”.


Alte două medalii de argint au fost aduse de Florin Arteni, alături de Florin Lehaci, în proba de dublu rame, sportivii reușind un parcurs echilibrat, cu un final de probă foarte bun, și din nou, de Magdalena Rusu și colege Mădălina Bereş, Maria Lehaci şi Amalia Bereş în proba de patru rame feminin.

Ciprian Tudosă (Rădășeni) și Florin Arteni (Râșca) s-a întors de la Campionatul European de Canotaj cu medalia de bronz, cucerită în proba de 8+1 alături de Mihăiţă Ţigănescu, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Muntean.

De menționat faptul că Magdalena Rusu (Baia), Ciprian Tudosă (Rădășeni), Ioana Vrânceanu (Pipirig) și Sebastian Cornea (Broșteni) s-au format la CSS „Nicu Gane”, sub îndrumarea antrenorului Vasile Avrămia, iar Florin Arteni (Râșca) și Gianina Beleagă (Valea Moldovei) sunt foști elevi ai antrenorului Nicu Despa de la CSM Suceava.

Dezvoltarea lor ca sportivi de performanță s-a desfășurat la Fălticeni, pe iazul Șomuz.

Sportivii români așteaptă cu nerăbdare marea competiție din vară, Jocurile Olimpice de la Paris, vârful de lance al competițiilor internaționale.

ȘTIRI