Două eleve silitoare din Comuna Mălini s-au calificat la etapa națională din cadrul Olimpiadei Satelor din RomâniaEducație

Două eleve silitoare din Comuna Mălini s-au calificat la etapa națională din cadrul Olimpiadei Satelor din România

       Accesări: 2237

Ambiția, inteligența și perseverența sunt cheia succesului. Pe aceste coordonate au pus accentul două tinere din comuna Mălini, care au reușit să se califice la un concurs de înalt nivel destinat elevilor din mediul rural. Marta Bălăceanu și Alexandra Budianu vor reprezenta Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” la Olimpiada Satelor din România.

Competiția este destinată iubitorilor de matematică, ce studiază la ciclul gimnazial și care au șansa de a-și testa cunoștințele pe această disciplină.

Pentru Marta și Alexandra va fi prima participare la etapa națională.

Sunt îndrumate de profesoara Maria Gogan și, chiar dacă au intrat în vacanță, se pregătesc asidu pentru olimpiadă, unde speră să obțină un rezultat cât mai bun.

Reprezentantele Școlii Gimnaziale „Nicolae Labiș” Mălini studiază în clasele a VI-a și a VII-a, iar de-a lungul timpului au fost primele la învățătură.

Codrin Benta

Cu alte cuvinte, Marta și Alexandra sunt eleve cu 10 pe linie. Iubesc competițiile școlare și caută să-și facă mândri părinții și profesorii.

În acest an școlar, dar și în anii anteriori, cele două eleve din comuna Mălini s-au remarcat prin rezultatele obținute la mai multe concursuri școlare de matematică, disciplină pe care o studiază cu pasiune.

Una dintre competițiile la care au participat și au obținut primul loc în clasament este Concursul Național de matematică ”Olimpiada Satelor din România”.

La etapa județeană, desfășurată în localitatea suceveană Marginea, au participat 235 elevi de gimnaziu,

Potrivit regulamentului concursului, la etapa națională participă câte un singur elev pe fiecare clasă, patru elevi pe județ, iar elevele din Mălini vor reprezenta clasele a VI-a și a VII-a.

Performanța lor marchează un nou început.

Este primul an în care Marta și Alexandra vor participa la etapa națională din cadrul Olimpiadei Satelor, ce se va desfășura între 17 și 19 mai la Cluj-Napoca.

La ediția de anul trecut, un alt elev din Mălini se califica la etapa națională, competiție încheiată cu mențiune și medalie.

Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” figurează cu cinci prezențe în istoricul Olimpiadei Satelor din România, toate încheiate la un pas de podiumul competiției.

În ceea ce le privește pe Marta și Alexandra, actualul an școlar este unul plin de reușite la matematică.

Elevele au câte un premiu I și trei mențiuni obținute la diferite competiții școlare, aducând, astfel, un plus de prestigiu unității de învățământ din comuna Mălini.

Marta Bălăceanu

  • Premiul I – Concursul de matematică „Nicanor Moroșan” (aprilie 2024)
  • Mențiune – Concursul Interjudețean de Matematică „Memorialul David Hrimiuc” (noiembrie 2023)
  • Mențiune – Concursul Interjudețean de Matematică „Memorialul Ștefan Dîrțu” (decembrie 2023)
  • Mențiune – Olimpiada Națională de Matematică/Etapa județeană (martie 2024)

Alexandra Budianu

  • Premiul I – Concursul de matematică „Nicanor Moroșan” (aprilie 2024)
  • Mențiune – Concursul Interjudețean de Matematică „Memorialul David Hrimiuc” (noiembrie 2023)
  • Mențiune – Concursul Interjudețean de Matematică „Memorialul Ștefan Dîrțu” (decembrie 2023)
  • Mențiune – Concursul de matematică al Centrelor de Excelență „Cătălin Țigăeru” (noiembrie 2023)

ȘTIRI