Start perfect de sezon pentru Șomuz Fălticeni. Victorie în deplasare în prima etapă din Liga 3Sport

Start perfect de sezon pentru Șomuz Fălticeni. Victorie în deplasare în prima etapă din Liga 3

       Accesări: 2140

Șomuz Fălticeni a obținut a doua victorie consecutivă, în interval de trei zile.

După succesul din Cupa României, a venit și prima victorie în noua ediție a Ligii a 3-a.

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, fălticenenii s-au impus în deplasare, la Târgu Neamț, acolo unde își dispută jocurile de pe teren prorpiu nou-promovata Bradu Borca.

Șomuz a controlat jocul pe toată durata celor 90 de minute. Adversarul nu s-a ridicat la pretențiile competiției, iar starea suprafeței de joc a fost una precară.

Echipa pregătită de antrenorul Daniel Stoica a înscris de două ori, prin camerunezul Christ Afalna, acesta devenind cel mai eficient jucător al Șomuzului, cu trei goluri marcate în două jocuri.  

Codrin Benta
Christ Afalna

Primul gol a venit după o fază cursivă de atac, la capătul căreia căpitanul Eduard Julei a reușit să trimită pasa decisivă, cu călcâiul, printre picioarele unui fundaș, iar Afalna a pătruns decisiv spre poarta gazdelor.

Al doilea gol a venit pe o fază de cotraatac, de această dată pasa decisivă venind de la ivorianul Jean Frederic Bady (transferat de la Astra Giurgiu), care a debutat la Șomuz în repriza secundă. Afalna a lobat mingea peste portarul ieșit în afara careului de 16 metri. A fost al doilea gol cu minge lobată peste portar în cele două meciuri disputate în această săptămână.

Pentru golurile marcate și jocul bun din această săpămână, Christ Afalna a înceheiat meciul cu banderola de căpitan pe braț, după ce Eduard Julei a fost înlocuit în ultimele minute ale partidei.

Fălticenenii au avut și un gol anulat, în prelungirile partidei, Reușita fundașului central Bogdan Forizs, după un șut din afara careului mare, a fost anulată după ce s-a considerat că Afalna, aflat în offside, a influiențat faza.

Șomuz a trecut cu bine de primul test al sezonului, o victorie care duce momentan Fălticeniul pe primul loc, însă așteptările în privința jocului echipei sunt mult mai mari având în vedere că sunt doar 9 meciuri de disputat în mai puțin de două luni.

„A trecut prima finală, cu bune și mai puțin bune. Partea bună este că am obținut victoria, că avem jucători care au o creștere fantastică – Afana, Wilfred, că avem grupul format. La capitolul minusuri pot pune jocul destul de slab, cu multe ratări și atitudinea greșită a unor jucători.

Dar să nu uităm că toate au venit și pe fondul unor împrejurări care au avut o influență mare asupra echipei: caldura mare, terenul prost, dezorganizarea administrativă a partidei, echipa adversă slabă, agresivă prin joc și verbal.

Ne așteaptă însă o nouă etapă, cu un adversar foarte bun, în care nu ne putem permitem să facem greșeli. Avem la dispoziție o săptămâna pentru a pregăti acest joc și vom face tot posibilul pentru a ne bucura de o nouă victorie”, ne-a declarat antrenorul Daniel Stoica.

După două victorii obținute în deplasare, în Cupa României și în campionat, în care a marcat de 5 ori, Șomuz are programat primul joc pe teren propriu, sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 17.00, în compania echipei Sporting Juniorul Vaslui. Vasluienii se confruntă momentan cu șase cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul jucătorilor. Rămâne de văzut dacă aceasă situație va fi depășită până la data disputării meciurilor etapei a 2-a.  

Bradu Borca – Șomuz Fălticeni 0-2 (0-1)

Marcator: Christ Afalna (32, 83)

Arbitri: A: Aelenei Ciprian (Iaşi), A1: Melinte Ionut (Iaşi), A2: Biro Eniko (Odorheiu Secuiesc – Harghita).

Observatori: Fodor Jozsef Lajos (Odorheiu Secuiesc – Harghita), Pop Ion Gabriel Flaviu (Bacău).

Bradu: Hărăguță A. – Gangal M., Adrian I. (76 Panaite M.), Gorea R., Donose I., Antim C. (82 Dudău Vlăduț), Zaharia P., Dodan R. (59 Botezatu B.), Sava G., Talpan I. (59 Guțu R.), Crengăniș M. Rezerve neutilizate: Grigoraș I., Munteanu C., Gavril I. Delegat: Harja Flavian.

Șomuz: Chindriș C. – Forizs B., Dohotariu I., Chiseliță F., Njindja W., Micloș A., Robciuc F., Afalna C., Julei E. (C) (87 Cazacu A.), Tchassem F. (59 Bady F.), Padovei V. Rezerve neutilizate: Pascal A., Ciotu G., Păiuș D., Toukam F., Ailenei F. Antrenor: Daniel Stoica.

Rezultatele primei etape:

ACS Hușana Huși – CS Dante Botoșani 1-0

ACS Bradu Borca – ACS Șomuz Fălticeni 0-2

ACS Foresta Suceava – CS Știința Miroslava 1-2

CSM Pașcani – ACSM Ceahlăul Piatra Neamț (nu s-a disputat)

CS Sporting Juniorul Vaslui – CSM Bucovina Rădăuți (nu s-a disputat)

ȘTIRI