Sportivii din Fălticeni au strălucit la concursul internațional de înot Junior Multinations. Ei au obținut șapte medaliiSport

Sportivii din Fălticeni au strălucit la concursul internațional de înot Junior Multinations. Ei au obținut șapte medalii

       Accesări: 761

Au încheiat competiția pe podium! Cei trei sportivi din Fălticeni s-au remarcat, așa cum era de așteptat, în cadrul concursului de înot Junior Multinations, desfășurat la finalul săptămânii trecute. Daria Silișteanu, David Zarojanu și Alecsia Tenciu au cucerit 6 dintre cele 15 medalii obținute de lotul România.

Întotătorii fălticeneni au debutat cu dreptul în competiția din Slovenia, în prima zi reușind două performanțe deosebite.

Daria Silișteanu s-a impus în proba de 100 metri spate, fiind medaliată cu aur, iar Alecsia Tenciu s-a clasat pe locul al doilea în finala probei de 200 metri bras, fiind recompensată cu medalia de argint.

În cea de-a doua zi, sportivii din echipa României au avut din nou rezultate remarcabile, patru dintre cele opt medalii acestea revenind înotătorilor din Fălticeni.

Daria Silișteanu s-a impus și în proba la 100 m spate, medaliată cu aur, dar și în proba de ștafetă 4×100 metri, alături de fălticeneanca Alecsia Tenciu, Denisa Bacalu și Rebeca Craioveanu.

Într-o altă ștafetă, 4×100 m mixt masculin, fălticeneanul David Zarojanu a obținut argintul, alături de Tudor Iordache, Matei State și Robert Borcea. Tot la ștafetă, fălticeneanca Daria Silișteanu și colegele ei, Iarina Cojocaru, Daria Manea și Briana Păun, au obținut bronzul la 4×200 m liber feminin.

La competiție au participat peste 200 de sportivi din zona Europei Centrale și de Est.

România s-a prezentat la Concursul Junior Multinations cu 16 sportivi. Alături de ei au fost patru antrenori ai lotului național.

Fălticeneanca Daria Silișteanu s-a numărat printre cei mai buni participanți din cadrul competiției internațional de natație. concurs. Ea și-a mărit palmaresul cu patru noi medalii, trei de aur și una de bronz.

ȘTIRI