Spitalul din Fălticeni va primi 530.000 de lei. Primarul Coman apreciază decizia președintelui FluturSănătate

Spitalul din Fălticeni va primi 530.000 de lei. Primarul Coman apreciază decizia președintelui Flutur

       Accesări: 3549

Bani pentru sănătate. Singura unitate sanitară non-COVID din județul Suceava va primi sprijin financiar pentru susținerea actului medical. Spitalul Municipal Fălticeni urmează să primească la sfârșitul lunii noiembrie suma de 530.000 de lei.

Banii provin din bugetul Consiliului Județean Suceava, alocarea fiind anunțată recent de președintele Gheorghe Flutur.

Sprijinul financiar pentru această unitate spitalicească urmează să fie aprobat în ședința ordinară a deliberativului județean, care va avea loc săptămâna viitoare.

Spitalul Municipal Fălticeni este din vara acestui an unitate „suport COVID”, pentru Spitalului Județean de Urgență Suceava, fapt ce a condus în ultimele luni la creșterea numărului de pacienți internați și a intervențiilor chirurgicale pe mai mai multe secții ale unității medicale.

Fondul de sprijin, de 530.000 de lei, va fi utilizat pentru funcționarea spitalului.

Mahanu Design

Autoritățile locale fălticenene au salutat decizia președintelui Gheorghe Flutur și spun că banii reprezintă o gură de oxigen în perioada actuală.

„Am propus repartizarea sumei de 530.000 de lei pentru spitalul din Fălticeni în vederea asigurării de resurse financiare suplimentare pentru această unitate. Trebuie subliniat faptul că Spitalul Municipal Fălticeni are nevoie de aceste resurse având în vedere că funcționează ca spital suport pentru Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava, asigurând preluarea pacienților non Covid-19”, a arătat șeful administrației județene. „La finalul lunii trecute, Consiliul Județean Suceava a alocat sume importate pentru spitalele suport Covid din județ, respectiv cele din Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei și Siret.”

Primarul Coman salută decizia șefului CJ Suceava

Primarul Municipiului Fălticeni i-a mulțumit șefului executivului județean, afirmând că apreciază sincer decizia luată și că inițiativa privind alocarea financiară l-a surprins plăcut.

El a explicat faptul că împreună cu Gheorghe Flutur au avut o întâlnire pe tema finanțării.

Alocarea va fi realizată pe baza unei documentații înaintate de Primăria și Spitalul Fălticeni privind necesitățiile actuale.

„Am primit o veste bună de la președintele Gheorghe Flutur, căruia îi mulțumesc pe această cale. Este o alocare financiară consistentă 530.000 de lei, pentru buna funcționare a Spitalului Municipal Fălticeni.”, a declarat Cătălin Coman pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „M-a surprins plăcut inițiativa domnului președinte. Am avut o discuție aplicată, foarte temeinică, cu documente în care mi-a solicitat informații despre spital, despre cheltuieli. Am făcut împreună cu managerul Vlad Morariu un document justificativ.”

Cătălin Coman a subliniat faptul că decizia președintelui Gheorghe Flutur este un gest firesc, unul de normalitate.

El a mai spus că apreciază faptul și gestul în sine „pentru că nu a avut asemenea surprize în trecut, ca cineva să-l sune pe primarul din Fălticeni pentru stabilirea unei întâlniri, cu documentele pe masă, în vederea unei finanțări”.

Edilul municipalității mai spune că adresabilitatea spitalului din Fălticeni a crescut semnificativ, numărul pacienților internați fiind mult mai ridicat în toamna acestui an, comparativ cu perioada similară din anii anteriori.

ȘTIRI