Șomuz Fălticeni întoarce scorul în derbiul cu Miroslava și urcă pe primul loc în Liga 3. Fălticenenii sunt neînvinși în șapte meciuri oficialeSport

Șomuz Fălticeni întoarce scorul în derbiul cu Miroslava și urcă pe primul loc în Liga 3. Fălticenenii sunt neînvinși în șapte meciuri oficiale

       Accesări: 1369

Fotbalul fălticenean parcurge cea mai bună perioadă de după epoca Foresta Fălticeni (unica Foresta, pentru cei care au prins acele vremuri)!

Șomuz Fălticeni, un club cu o istorie de 10 ani, a urcat pe primul loc în Liga a 3-a, Seria 1, după un meci trăit la intensitate maximă în derbiul cu Știința Miroslava.

Trupa pregătită de profesorul Daniel Stoica a început temătoare meciul de pe Stadionul Uricani. Gazdele au profitat de această situație și au marcat de două ori, la singurele șuturi trimise pe spațiul porții în prima repriză.

Mai întâi, Andrei Florean l-a învins pe Claudiu Chindriș dintr-o lovitură liberă de la peste 20 de metri (mingea a atins pământul în fața portarului), apoi  Giani Unghianu a speculat o sincopă în apărarea Șomuzului.

Situația din teren s-a schimbat cu 180 de grade în repriza secundă. Cele 15 minute de pauză au fost suficiente pentru ca fălticenenii să schimbe tactica de joc.

Astfel, Șomuz a dominat categoric șocul în actul secund, având, pe lângă cele două goluri care au întors rezultatul, și alte ocazii importante de a marca.

Reușitele Șomuzului au fost semnate de Franck Tchassen, în minutul 61, cu un șut imparabil din afara careului advers, apoi, în minutul 82, Christ Afalna a marcat la capătul unei combinații pe relația Tchassen – Cătălin Tutuță.

Punctul obținut pe terenul Miroslavei și victoria Forestei în fața Hușiului, duc echipa din Fălticeni pe primul loc al clasamentului Seriei 1, la jumătatea sezonului de toamnă.

Șomuz rămâne singura echipă neînvinsă din această serie, în cele 5 meciuri de campionat, în care a marcat în medie câte două goluri pe meci.

Astfel, fălticenenii încheie pe plus o săptămână de foc, în care au avut parte de trei confruntări dificile: două victorii în fața Forestei Suceava și remiza de la Miroslava.

Pentru jucătorii Șomuzului urmează doar două zile libere, iar de marți lotul se reunește pentru pregătirea următoarelor trei jocuri pe care echipa le va disputa într-un alt interval de 7 zile: întâlnirea de pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, meciul din Cupa României (cel mai probabil cu un adversar din Liga a 2-a), și deplasarea de la Rădăuți.   

Parcursul bun al echipei atrage atenția și asupra evoluției individuale a jucătorilor. Camerunezul Christ Afalna, jucătorul cu patru goluri marcate în competițiile oficiale din această toamnă, a cărui evoluție evuluție este în creștere, este deja în vizorul unor scouteri.

Urmărește declarațiile oficialilor celor două echipe, după meciul din etapa de sâmbătă, 10 octombrie:

Declarații

Rezumat

Golurile partidei

Știința Miroslava – Șomuz Fălticeni 2-2 (2-0)

Marcatori: Florean Andrei (15), Giani Unghianu (32) / Franck Tchassen (61), Christ Afalna (82)

Miroslava: Turiță J. (cpt.) – Martinescu A., Benchea I., Asofiei M., Ichim N., Bacanamwo J., Florean A. (88. Munteanu I.), Săvoaia E., Nemțanu C. (85 Croitoriu V.), Obananaya K. (Asăvoaei R.), Unghianu G.

Rezerve neutilizate: Daniliuc Ș., Alexandru R., Corduneanu C., Vlădeanu V., Bordeianu G., Costin R.

Antrenor: Cristian Popovici

Șomuz: Chindris C. – Chiseliță F., Afalna C., Dohotaru I., Forizs B., Njindja W. (Tchassen F.), Toukam F., Miclos A.,  Tutuță C., Julei E. (Păiuș D.), Zapata A. (Bady F.).

Rezerve neutilizate: Pascal A., Toader D., Ciotu G., Covasan A., Robciuc A., Ailenei F.

Antrenor: Daniel Stoica

Arbitri: A: Mavriche Sergiu (Bacău), A1: Antal Damian (Bacău), A2: Apostu Alexandra Theodora (Bacău).

Observatori: Zanfirescu Bogdan (Botoşani), Scânteie Daniel (Bacău).

VEZI GALERIE FOTO – Alex Săvescu

Rezultatele etapei a 5-a:

Sporting Vaslui – Dante Botoșani 1-2

CSM Pașcani – Bradu Borca 2-2

Foresta Suceava – Hușana Huși 3-0

Știința Miroslava – Șomuz Fălticeni 2-2

Ceahlăul Piatra Neamț – Bucovina Rădăuți 1-2

Clasament:

1Șomuz Fălticeni541010 – 4 (6)13
2Hușana Huși540110 – 3 (7)12
3Știința Miroslava531111 – 6 (5)10
4Bucovina Rădăuți32015 – 3 (2)6
5Foresta Suceava42027 – 5 (2)6
6Sporting Juniorul Vaslui52035 – 5 (0)6
7CSM Ceahlăul Piatra Neamț52035 – 7 (-2)6
8Bradu Borca51135 – 12 (-7)4
9Dante Botoşani51044 – 11 (-7)3
10CSM Pașcani40132 – 8 (-6)1

ȘTIRI