Șomuz Fălticeni începe returul cu un rezultat de egalitate la VasluiSport

Șomuz Fălticeni începe returul cu un rezultat de egalitate la Vaslui

       Accesări: 612

Sporting Vaslui și Șomuz Fălticeni au încheiat la egalitate primul meci oficial din acest an, în etapa a 11-a a Ligii a 3-a, Seria 1.

Fălticenenii au fost nevoiți să se mulțumească cu un singur punct în deplasarea de la Vaslui, deși calculele erau altele înainte de disputarea jocului.

Echipa pregătită de profesorul Daniel Stoica a marcat un gol în chiar primul minut al partidei. Reușita lui Joao Claudio Ricciulli a fost anulată în urma semnalizării, de la margine, a unei poziții de offside.

Șomuz a avut inițiativa în startul meciului, însă au lipsit ocaziile importante pe faza ofensivă. Treptat, gazdele au reușit să echilibreze jocul. Până la pauză, echipa gazdă a ieșit în evidență cu o lovitură liberă din zona careului de 16 metri al Șomuzului, iar banca Șomuzului a acuzat semnalizarea eronată a unui offside la Adrian Tănăsoiu, care reușise să scape în poziție favorabilă spre poarta adversă.

Și repriza a doua a început în aceeași notă de echilibru, până în minutul 64, când centralul Adrian Frățilă a considerat că mijlocașul Rachid Balde a faultat la o fază în care acesta din urmă a urmărit să șuteze spre poartă o minge respinsă în față de apărarea Sportingului. Ambii jucători au ieșit de pe teren accidentați destul de serios, dar Balde a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Singura ocazie importantă a Șomuzului în această repriză i-a aparținul atacantului Sandro Camara, care a trimis mingea puțin peste cadrul porții, cu o lovitură de cap cap, după un corner.  

Cu un om în plus pe teren, Sporting a reușit treptat să preia inițiativa, iar ultimele 10 minute i-au aparținut. A fost o serie de 3-4 situații în care elevii antrenorului Costinel Botez puteau tranșa soarta celor trei puncte.

Cea mai importantă ocazie de gol a gazdelor, la care norocul a ținut cu Șomuz, am consemnat-o în prelungiri. După un corner, mingea trimisă cu capul spre poarta lui Claudiu Chindriș a lovit bara din stânga portarului.

La final, antrenorul Daniel Stoica a declarat că jocul Șomuzului pe faza ofensivă nu a fost unul care să pună probleme, iar acest aspect trebuie îmbunătățit în perspectiva următoarelor jocuri. Tehnicianul a apreciat că, dată fiind situația creată după eliminarea lui Rashid Balde, rezultatul obținut la final este unul echitabil.

“Nu este rezultatul pe care ni-l doream, dar având în vedere situația în care ne-am aflat la acest joc, zic că până la urmă este un rezultat echitabil, chiar dacă am avut un gol valabil, chiar dacă am avut un cartonaș roșu, o eliminare pe care nu reușesc să o înțeleg. Într-un maraton, nimeni nu te premiază dacă ai ajuns primul la kilometrul 15, sau dacă ai ajuns al doi-lea la kilometrul 30. Te premiază dacă ai terminat pe podium, la sfârșitul cursei. Punctul forte a fost astăzi faza defensivă, unde  echipa noastră a fost foarte bine organizată, nu am permis adversarilor să se apropie de poarta noastră, mai ales atât timp cât am fost cu unsprezece oameni pe teren. Punctul slab a fost pe faza ofensivă, chiar dacă am marcat în minutul unu. În afară de această fază și un offside arătat eronat, în rest nu am pus mari probleme. Nu prea mă interesează rezultatele celorlalte echipe, mă interesează mai mult ceea ce facem noi. O să trebuiască să abordăm diferit jocul cu Pașcaniul și sper că o să ne aducă rezultatul pe care îl așteptăm”. 

Șomuz se află la a treia remiză în această ediție de campionat. Momentan, echipa din Fălticeni coboară o poziție în clasamentul Seriei 1, până pe locul 6.

Urmează, sâmbăta viitoare, întâlnirea de pe teren propriu cu ultima clasată, CSM Pașcani.

SPORTING: Ailenei – Baciu, Grigoraș, Sonea, Stefanovici, Codreanu, Mihai, Mocanu, Cracea, Ciobotaru, Burghele. Antr. Botez Cristinel.

Rezerve: Dohotariu, Chiorean, Iftimie, Oblesniuc, Gherase, Hagiu, June.

ȘOMUZ: Chindriș – Chisăliță, Forizs, Toukam, Njindja, Balde, Joao Claudio (70 Tchassem), Sahlean, Robciuc (46 Polifron), Tănăsoiu (55 Camara), Enciu (cpt) (88 Cazacu). Antr. Daniel Stoica, Florin Ailenei, Alexandru Chirilov, preparator fizic Adrian Levițchi.

Rezerve: Pascal, Polifron, Cazacu, Nistor, Tchassen, Camara, Dohotaru.

Partida a fost condusă de o brigadă de arbitri din Buzău.

La centru: Frățilă Adrian (Vadu Paşii – Buzău)

Asistent 1: Martinescu Bogdan Mihai ( Buzău)

Asistent 2: Vasile Alexandru (Buzău)

Observatori: Grozea Teodor (Brăila) și Vamanu Vasile (Bacău)

Rezultatele etapei a 11-a:

Știinta Miroslava – Dante Botoșani 3-3

Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț 0-1

Sporting Vaslui – Șomuz Fălticeni 0-0

Bradu Borca – Hușana Huși 0-1

CSM Pașcani – Bucovina Rădăuți 0-4

Clasament actualizat:

1Bucovina Rădăuți1181226 – 10 (16)25
2Știința Miroslava1172229 – 10 (19)23
3Foresta Suceava1171322 – 7 (15)22
4Hușana Huși1170416 – 11 (5)21
5CSM Ceahlăul Piatra Neamț1161416 – 11 (5)19
6Șomuz Fălticeni1153316 – 12 (4)18
7Sporting Juniorul Vaslui1141611 – 17 (-6)13
8Dante Botoşani1131713 – 23 (-10)10
9Bradu Borca111288 – 25 (-17)5
10CSM Pașcani110292 – 33 (-31)2

ȘTIRI