Șoferi care sfidează legea. Dosare penale pentru patru bărbați din Mălini, Slatina, Vulturești și FălticeniLocal

Șoferi care sfidează legea. Dosare penale pentru patru bărbați din Mălini, Slatina, Vulturești și Fălticeni

       Accesări: 3129

Pentru unii șoferi legea este lipsită de importanță. Condusul sub influența băuturilor alcoolice nu reprezintă niciun fel de problemă pentru unii participanți la trafic, deși astfel de episoade se încheie la Poliție. În prima jumătate a lunii noiembrie au fost întocmite mai multe dosare penale pentru astfel de abateri.

Cu tractorul în șanț

Pe 2 noiembrie lucrătorii din cadrul S.P.R Preutești au fost anunțați că pe drumul comunal din satul Osoi un tractor este intrat într-un șanț, iar șoferul este sub influența băuturilor alcoolice.

Sesizarea a venit prin numărul unic 112.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că un bărbat din satul Osoi, comuna Vulturești, în timp ce conducea pe drumul comunal din direcția sat Valea Glodului către sat Osoi, când a ajuns într-o intersecție pentru a vira pe alt drum comunal la stânga, a pierdut controlul volanului și a intrat în șanțul din partea stângă.

Alma Clinic

Din fericire, nu au fost victime omenești și nici pagube materiale, șoferul fiind singur în tractor în momentul producerii accidentului.

El a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării acestuia în baza de date s-a constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult decât atât, tractorul nu era înregistrat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.

Beat la volan

Un alt caz a fost pe 4 noiembrie. Ofițerul de serviciu din cadrul Poliției din Fălticeni, a fost sesizat telefonic despre faptul că pe strada Republicii un șofer beat conduce o autoutilitară.

Mașina a fost oprită de un echipaj al Poliției Rutiere în intersecția străzilor Nicolae Beldiceanu cu 1 Mai.

La volanul autoutilitarei se afla, un bărbat de 44 ani, din municipiul Fălticeni, pe care oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul indicat de alcooltest a fost de 1,12 mg/l alcool în aerul expirat. Oamenii legii condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre de sânge.

Șoferul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Halena alcoolică l-a dat de gol

În aceeași zi, aproape de miezul nopții, patrula de poliție din cadrul S.P.R. Mălini, în timp ce se afla pe DJ 209A, pe raza comunei Mălini, a oprit pentru control un autoturism.

La volanul acesteia se afla un bărbat de 32 ani din satul Slatina și, deoarece, emana halenă alcoolică, el a fost testat cu aparatul etilotest.

Aparatul a indicat un rezultat de de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sesizare prin 112

Un alt echipaj din cadrul aceleiași Secții de Poliție Rurală, a fost sesizat pe 8 noiembrie, la orele serii, despre faptul că o persoană conduce autoturismul sub influența băuturilor alcoolice pe drumul dintre Sasca Nouă și Lămășeni.

Oamenii legii l-au identificat pe apelant, care a indicat locul unde se află autoturismul condus de șoferul băut.

Acesta a fost legitimat ca fiind un bărbat din satul Poiana Mărului, comuna Mălini

Șoferul emana halenă alcoolică, fiind testat cu aparatul etilotest din dotare.

După rezultatul testului, 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În urma verificărilor documentelor s-a constatat faptul că autoturismul condus avea Inspecția Tehnică Periodică expirată, șoferul fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare.

ȘTIRI