Șofer depistat în Fălticeni cu peste 100 km/h. Bărbatul era băut. Polițiștii l-au amendat cu 2.900 de leiLocal

Șofer depistat în Fălticeni cu peste 100 km/h. Bărbatul era băut. Polițiștii l-au amendat cu 2.900 de lei

       Accesări: 2325

Strada Sucevei este raiul vitezomanilor. Oamenii legii acționează aproape zilnic în această zonă, unde numeroși șoferi încalcă frecvent regulile de circulație. Echipajele Poliției Rutiere Fălticeni desfășoară activități de control și prevenire, atât în puncte fixe, dar și cu radarul mobil, pentru a-i domoli pe conducătorii auto foarte grăbiți.

Acțiuni pe această linie s-au desfășurat și duminica trecută.

Patrula de poliție s-a aflat la momentul și locul potrivit pentru depistarea unui șofer aflat sub influența alcoolului și care circula cu viteză peste limita admisă pe strada Sucevei.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din satul Pocoleni, comuna Rădășeni, conducea un autoturism Skoda, fiind surprins în timpul după-amiezii cu 103 km/h, într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h.

Echipajul de la rutieră patrula cu radarul neinscripționat, agenții oprindu-l pe șofer pentru a-i aplica sancțiunea cuvenită.

Oamenii legii aveau să descopere că șoferul, care apăsase prea tare pedala de accelerație, era sub influența lui Bachus. Deoarece emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul din Pocoleni a fost condus condus la Spitalul din Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Oamenii legii au arătat toleranță zero.

Agenții Poliției Rutiere i-au aplicat amenda maximă, de 2.900 de lei, și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

ȘTIRI