Sfârșit de octombrie cu vreme caldă și frumoasă. Temperaturile ridicate se mențin până pe 14 noiembrieActualitate

Sfârșit de octombrie cu vreme caldă și frumoasă. Temperaturile ridicate se mențin până pe 14 noiembrie

       Accesări: 565

Vor fi zile în șir de toamnă frumoasă și caldă. Ultima săptămână din octombrie aduce vreme cu temperaturi de vară, după cum anunță specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie. Pentru zona Moldovei sunt prognozate temperaturi specifice lunii mai.

Perioada va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit, astfel că media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade, exceptând ziua de 25 octombrie, când aceasta va tinde spre 22 de grade.

Valorile termice diurne se vor situa ușor peste normalul perioadei și în cea de-a doua săptămână, când vor fi în medie cuprinse între 12 și 15 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie.

Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 9…11 grade.

Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Alma Clinic

Nu doar ultima decadă a lui octombrie va fi sub semnul unei perioade mult mai calde decât normalul perioadei, ci și prima jumătate a lunii noiembrie.

Meteorologii spun că între 1 și 14 noiembrie vor fi înregistrate temperaturi atipice pentru luna lui brumar, cu valori termice pozitive în cea mai mare parte a țarii și un deficit de precipitații.

ȘTIRI