Accesări: 429

Unitățile de învățământ și Primăria Fălticeni pregătesc revenirea elevilor la școală, pentru perioada de pregătire care va începe pe data de 2 iunie, dar și pentru examenele naționale care vor urma în perioada verii.

În acest sens, pentru a fi respectate măsurile de siguranță, pentru elevi, personalul auxiliar și cadrele didactice, au fost achiziționate dotări speciale în acord cu recomandările venite de la nivel central în contextul epidemiei de coronavirus.

Miercuri, 20 mai, școlile din Fălticeni au primit nouă termometre non contact, achiziţionate de Primăria Fălticeni.  

Tot cu finanțare de la bugetul local, în perioada imediat următoare unităţile de învăţământ vor fi dotate cu 10 tuneluri de dezinfectare (câte unul la fiecare şcoală gimnazială şi câte două la fiecare colegiu) prin care vor trece persoanele care vor intra în şcoală.

„Vreau cele mai sigure condiţii pentru copiii şi profesorii în perioada de pregătire şi pe durata derulării examenelor. Fiecare punct de acces din fiecare unitate de învăţământ va fi dotat cu cel puţin un termometru digital non-contact, termometru cu care ar trebui să fie controlată fiecare persoană care intră în şcoală de către un asistent medical, din cadrul sistemului şcolar”, a declarat primarul Cătălin Coman.

ȘTIRI