Școlile din Fălticeni și din 18 localități din mediul rural reiau cursurile în scenariul verde. Liceul Tehnologic din Dolhasca reîncepe activitatea în scenariul galbenEducație

Școlile din Fălticeni și din 18 localități din mediul rural reiau cursurile în scenariul verde. Liceul Tehnologic din Dolhasca reîncepe activitatea în scenariul galben

       Accesări: 1592

Elevii și profesorii revin în clase. Grădinițele, școlile și colegiile își reiau activitatea didactică începând de miercuri, 5 mai, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare, a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a.

Peste 7.000 de preșcolari și elevi se vor întoarce în unitățile de învățământ fălticenene.

Grădinițele, școlile și colegiile din municipiu sunt în scenariul verde, rata de infecție la nivel local fiind de 0,35.

Activitatea se va relua de miercuri și la Clubul Copiilor.

Elevii din ani terminali, 1.000 la nivel local, vor reveni la școală începând cu 10 mai. În această categorie intră cei din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Alma Clinic

Anul acesta, Evaluarea Națională începe pe 22 iunie și are ultima probă pe 25 iunie, iar Bacalaureatul începe pe 28 iunie și are ultima probă pe 1 iulie.

Din cele aproximativ 40 de unități de învățământ din zona Fălticeni, doar una singură va începe cursurile în scenariul galben. Este vorba de Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din orașul Dolhasca, în timp ce la școlile gimnaziale din Gulia și Budeni orele vor fi reluate în scenariul verde.

În mediul rural din zona Fălticeni, în toate cele 18 comune, școlile reiau cursurile în scenariul verde.

Membrii CJSU Suceava au stabilit în urmă cu o săptămână scenariile în care în unitățile de învățământ din județ vor relua cursurile după vacanță.

Din cele 231 de structuri școlare preuniversitare din județ în 21 cursurile se vor relua în scenariul galben, iar restul în scenariul verde.

Școlile vor funcționa de acum doar după două scenarii: galben sau verde, în funcție de incidența din fiecare localitate. Acolo unde rata este sub unu la mie, se aplică scenariul verde, adică toți elevii merg la școală.

Semestrul al doilea se va încheia peste opt săptămâni.

Vacanța de vară va începe pe 26 iunie și se încheie pe 12 septembrie.

ȘTIRI