Școala „Nicolae Stoleru” Baia s-a înnoit cu un laborator de informatică. Medicul Vasile Oșean se află printre sponsoriEducație

Școala „Nicolae Stoleru” Baia s-a înnoit cu un laborator de informatică. Medicul Vasile Oșean se află printre sponsori

       Accesări: 2207

Mediul educațional din spațiul rural are parte de atenția unor oameni generoși. Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” s-a înnoit cu un mic laborator de informatică, de care beneficiază 130 de elevi din comuna Baia. Proiectul, născut la inițiativa profesorilor Marius Orleschi și Ionel Ilișescu, s-a materializat de puțin timp, spre satisfacția tuturor.

Cei doi au amenajat viitorul laborator într-o sală cu dimensiuni mai mici decât ale unei clase obișnuite, dar suficientă pentru pasionații de TIC și Informatică.

Primii pași au fost făcuți de profesorul Orleschi, cel care și-a înscris școala unde predă în programul „Dăm Click pe România” 2023, program inițiat de asociația „Ateliere fără frontiere”.

Programul este sprijinit de Kaufland România și OMV Petrom și are drept obiectiv reducerea decalajului informatic și sprijinul unei educații echitabile în România, identificarea instituțiilor de învățământ care au nevoie de calculatoare ca mijloc de educație, precum și consolidarea capacităților structurilor laureate cu scopul de a facilita activități de educație sau de predare bazate pe T.I.C.(Tehnologia Informației și Comunicării).

Luna trecută au sosit 15 laptopuri, însă laboratorul, amenajat la structura Școala nr.2, mai avea nevoie și de alte dotări, pe care unitatea de învățământ din comuna Baia le-a completat cu sprijinul unui alt sponsor.

Codrin Benta

Este vorba despre medicul Vasile Oșean, originar din Fălticeni, cel care s-a oferit să susțină financiar, din proprii bani, restul echipamentelor necesare.

Au fost cumpărate două videoproiectoare de ultimă generație și toate echipamentele de retelistică, astfel încât laboratorul este conectat la internet.

Fălticeneanul Vasile Oșean este medicul loturilor olimpice de canotaj și atletism ale României. Este un om modest, un om și promotor al faptelor mai presus de cuvinte, un bun român, mereu aproape de semeni.

Faptele lui, deși le ține în tainița sufletului, sunt dezvăluite, aduse la cunoștința lumii, de cei cărora le aduce bucurie, în acest caz, elevilor și profesorilor școlii din comuna Baia.

Medicul este coordonatorul Clinicii de Kinetoterapie și Fizioterapie „MedySportLine” din București, unde sunt puși de picioare sportivii de elită ai țării și autor al unei performanțe unice.

Alături de alți temerari, Vasile Oșean și echipajului Atlantic 4, prima echipă românească ce și-a propus să traverseze Oceanul Atlantic, vâslind, au reușit să doboare trei recorduri în anul 2018.

Dincolo de aceste rezultate remarcabile, la nivel profesional și sportiv, medicul fălticenean s-a dovedit sensibil la nevoile curente ale actului educațional prin actele de donație, sponsorizări, pentru școlile din zona Fălticeni.

Cu ocazia finalizării acestui proiect, s-a refăcut rețeaua de internet la Grădinița cu Program Normal nr.2 Baia, aflată în incinta școlii. Cele două grupe au acces la internet, laptopuri și videoproiectoare noi.

Conducerea Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” Baia și cadrele implicate le mulțumesc și pe această cale celor care au făcut posibilă această facilitate, ai căror beneficiari sunt școlarii și preșcolarii din această structură.

ȘTIRI