Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” este calificată la etapa națională din cadrul unui concurs de educație rutierăEducație

Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” este calificată la etapa națională din cadrul unui concurs de educație rutieră

       Accesări: 538

Competițiile școlare continuă și în vacanța mare. Patru elevi ai Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” s-au calificat la etapa națională din cadrul Concursului „Educație rutieră – educație pentru viață”. Echipajul unității de învățământ fălticenene va reprezenta județul Suceava, întrecerea fiind programată la Buzău, în perioada 2-5 iulie 2023.

La start se vor alinia 40 de echipe din 39 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, formate din câte patru elevi şi un profesor coordonator.

Concurenții vor parcurge cu bicicleta un traseu prestabilit şi vor răspunde la întrebări de circulaţie.

Vor fi, de fapt, trei probe în competiția națională: proba teoretică, proba parc-școală și poligonul.

Echipajul școlii din Fălticeni este format din elevi de la ciclul primar și din cel gimnazial: Ruxandra Viziteu (clasa a III-a), Mihăiță Sava (clasa a IV-a), Alexandru Răileanu (clasa a VII-a) și Valentin Răileanu.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Profesorul Florin Ailenei este coordonatorul echipajului.

Competiţia are ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

Participanţii au de parcurs probe practice ce constau în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcoală, unde este punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora. De asemenea, este testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole.

Ultima probă va fi cea teoretică şi va consta în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră.

Concursul Național „Educație rutieră – educație pentru viață” este organizat de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Educaţiei.

ȘTIRI