Scenarii schimbate în patru școli. Toți elevii din Găinești Herla, Slatina și Hârtop revin în sălile de cursEducație

Scenarii schimbate în patru școli. Toți elevii din Găinești Herla, Slatina și Hârtop revin în sălile de curs

       Accesări: 3595

Vești bune pentru mediul educațional. Elevii de la trei unități de învățământ din zona rurală vor reveni de luni în sălile de curs, după schimbarea scenariului de participare. Este vorba preșcolarii și școlarii din ambele cicluri, primar și gimnazial, din Găinești, Herla, Slatina și Hârtop.

În altă ordine de idei, întregul efectiv școlar se va prezenta la unitățile de învățământ din aceste localități.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava care a aprobat, vineri, propunerile de modificare a scenariilor de funcționare pentru cele patru școli.

Situația este posibilă după ce în comunele Slatina și Hârtop, au revenit în scenariul verde, ce presupune ca rata de infectare să fie sub 1 la mie.

Consiliile de administrație ale unităților de învățământ au înaintat propunerile de modificare, care au fost avizate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Sănătate Publică Suceava.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Noile scenariile de funcționare ale instituțiilor de învățământ preuniversitar, unități de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acestora, se aplică începând cu data de 22 februarie.

Tot de luni, alte 28 de unități de învățământ din județ vor funcționa după scenariile actualizate și aprobate de CJSU Suceava.

Care sunt cele trei scenarii

Noul sistem de redeschidere a școlilor a fost anunțat în timpul vacanței intersemestriale.

Scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
Scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
Scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

În localitățile care se încadrează în scenariul verde, incidența sub 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se află în scenariul galben, incidența 1,5 la mie, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, incidența 3 la mie, continuă pentru un timp să vină la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

ȘTIRI