Șase elevi eminenți din comuna Boroaia au fost premiați de un contraamiral al Forțelor Navale RomâneSpecial

Șase elevi eminenți din comuna Boroaia au fost premiați de un contraamiral al Forțelor Navale Române

       Accesări: 6718

Recompense pentru rezultate deosebite la învățătură. Șase elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” din comuna Boroaia au fost premiați de contraamiralul de flotilă Ion Condur, după ce au încheiat anul școlar cu 10 pe linie. Festivitatea s-a desfășurat într-un cadru restrâns, vineri, 26 iunie, în curtea unității de învățământ.

Este al treilea an când ofițerul de rang înalt îi răsplătește pe elevii care iubesc să studieze.

Premierea copiilor silitori a avut loc în prezența directoarei Lucia Moroșan și a câtorva profesori. Pentru că anul acesta nu a putut fi prezent la eveniment, contraamiralul Ion Condur l-a desemnat pe
primarul Vasile Berariu ca amfitrion al acestui moment de bucurie și satisfacție.

Șase elevi de nota 10

Șase elevi cu 10 pe linie au primit un set de cărți, o diplomă de onoare și volumul ilustrat „Comuna Boroaia în cuvinte și imagini”, realizat la inițiativa edilului Vasile Berariu și prin contribuția comandorului Marian Moșneagu.

Mahanu Design

Ecaterina Peiu, Ioana Matei, David Beraru, Francesca Andrei, Lavinia Cozma și Alexandra Strujan sunt elevii eminenți din anul școlar 2019-2020.

Pe baza performanțelor obținute atât pe linie de studii, cât și la concursuri școlare, Francesca Andrei a fost desemnată cea mai bună elevă a școlii din Boroaia. Ei i-a revenit bursa de excelență „Contraamiral Ion Condur”, în valoare de 1.000 de lei, și diploma de excelență.

Francesa Andrei. Cel mai bun elev al anului.

Bursa de excelență

Bursa de excelență „Contraamiral Ion Condur” a fost instituită în anul 2018 din dorința de a-i motiva suplimentar pe elevii silitori și pentru a le conferi încrederea că dincolo de munca lor există și răsplată.

Directoarea Lucia Moroșan i-a felicitat pe copiii care au încheiat anul școlar cu rezultate bune la învățătură și și-a exprimat speranța că, la toamnă, profesorii și elevii se vor reîntâlni în clase.

„Și anul acesta au fost premiați de domnul contraamiral Ion Condur, elevii din Boroaia cu cele mai bune rezultate la învățătură. Este vorba despre șase elevi care au finalizat clasele gimnaziale cu media 10. În fiecare an domnul contraamiral a fost prezent printre noi și a acordat elevilor diplome, premii și acea bursă de 1.000 de lei oferită celui mai bun elev. Anul aceasta, datorită faptului că domnul amiral nu a reușit să ajungă în localitate, premiile au fost înmânate de domnul primar.”, ne-a declarat directoarea Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”. „Vreau să-i felicit pe toți copiii care au obținut rezultate bune și foarte bune la învățătură. Vreau să-i felicit și pe elevii care, în acea bucățică mică de timp, au participat la concursuri și olimpiade școlare, și bineînțeles vreau să-i felicit pe elevii claselor opta care au obținut rezultate bune la Evaluarea Națională.”, a spus directoarea Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea”.

La rândul său, primarul Vasile Berariu i-a felicitat pe elevi i-a îndemnat să nu uite de unde au plecat, localitatea natală unde au crescut și s-au format.

„Din cauza situației care a generat multă neplăcere, nu numai la noi, ci și în țară și în întreaga lume, nu am putut să ne desfășurăm activitatea, așa cum ne-am dorit, atât noi, cât și voi. Dar asta nu ne împiedică să nu punctăm acest moment, de final de an școlar, să nu vă oferim în afară de gândurile noastre, cele mai bune și alese, și premiile pe care le meritați.”, a spus primarul în mesajul său către elevi. „Am deosebita plăcere să înmânez în acest sfârșit de an școlar bursa contraamiral „Ion Condur” și prin autoritatea și bunăvoința domniei sale și alte câteva premii. Vă doresc succes! Să nu uitați de unde ați plecat, din această frumoasă localitate, Boroaia!”

Un contraamiral cu inimă de aur

Contraamiralul Ion Condur, doctor în științe militare, este al doilea ofițer de rang înalt în ierarhia Flotei Navale Militare Române.

Originar din Boroaia, el a fost unul dintre elevii eminenți ai școlii, pe atunci Școala Numărul 1 din localitate. Știe foarte bine că rezultatele frumoase se obțin prin multă muncă, iar acum răsplătește sârguința pentru cunoaștere așa cum se cuvine.

În urmă cu doar câteva zile, ofițerul de marină a împlinit 57 de ani, iar premiile pe care le oferă elevilor din comuna natală nu fac decât să-i aducă și mai multă mulțumire sufletească.

Contraamiral de flotilă Ion Condur

A instituit acum trei ani bursa care îi poartă numele, nu doar ca semn de apreciere, dar și pentru că îi sunt dragi copiii.

Anul trecut a susținut încheierea unui parteneriat între Forțele Navale Române, Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” și Primăria Boroaia care s-a concretizat printr-un amplu proiect educațional în care elevii rezultate foarte bune la învățătură au beneficiat de o excursie gratuită de cinci zile la malul Mării Negre.

Copiii din elita învățâmântului boroaian au vizitat obiective turistice și religioase, muzee, dar și flota Marinei Militare.

Proiectul a fost derulat în luna aprilie, iar pe parcursul celor cinci zile elevii au avut șansa de a vizita Baza Navală Mangalia (Școala de aplicație a Forțelor Navale, Divizionul 150 Rachete Navale, Divizionul 50 Rachete), Baza Navală Constanța (Bricul / Nava școală „Mircea”, Fregata 221 „Regele Ferdinand”, Fregata „Regina Maria”, Submarinul „Delfinul”), Acvariul Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, Muzeul Marinei Mangalia, Muzeul Marinei Române Constanța și Clinica Medicală Medsim Center Mangalia.

Tot anul trecut, contraamiralul Ion Condur a instituit bursa de merit care îi poartă numele, oferită la final de an școlar elevului boroian cu cele mai bune rezultate. Bursa și premiile pentru elevii merituoși au fost înmânate în 2018 și 2019 în cadrul unui eveniment deosebit, desfășurat în sala de spectacole a Căminului Cultural „Mihai Boleac” din Boroaia.

Excursia și festivitatea de premiere au fost două momente de neuitat pentru elevii silitori și au constituit în același timp un exemplu și un impuls pentru copiii din Boroaia care își propun să fie primii la învățătură.

Bursa „Contraamiral Ion Condur”, diploma de excelență și diplomele de onoare vor fi acordate an de an pe aceleași criterii ale performanței școlare.

ȘTIRI