Accesări: 4824

La stat se câștigă tot mai bine. Parlamentarii au majorat, marți, 27 septembrie, lefurile primarilor şi viceprimarilor. Luna trecută au crescut și salariile altor categorii de bugetari, în medie cu 150 de lei per angajat.

În ceea ce privește remunerațiile pentru primari și viceprimari, acestea se majorează cu aproximativ 10 procente.

Cătălin Coman susține că va dona mărirea salarială în scopuri caritabile.

Șeful administrației locale mai spune că era mulțumit cu leafa actuală.

„Eu voi dona integral, lunar, toată creșterea salarială. Consider că salariul meu este suficient pentru un primar.”, afirmă edilul municipiului Fălticeni.

„Voi dona acești bani căminelor de bătrâni, copiilor necăjiți, celor nevoiași. Nu era momentul pentru o creștere salarială. Nu am cerut o creștere de salariu și nu sunt de acord cu așa ceva.

Fiecare vrea mai mult, un salariu mai bun, dar eu eram mulțumit cu salariul actual. Era suficient.”

Primarul Cătălin Coman are un venit anual (cumulat) din salarii de 120.612 lei, adică un salariu net de 10.051 lei net. Odată cu această majorare, salariul net va crește la aproximativ 11.000 de lei pe lună.

L-am sunat și pe viceprimarul Constantin Bulaicon pentru a afla ce părere are despre majorarea retribuției și ce va face cu plusul salarial.

A doua persoană cu putere de decizie în Primăria Fălticeni declară că hotărârea aparține parlamentarilor și că, în privința aceasta, ce s-a hotârăt, s-a hotărât.

Potrivit declarației de avere, Constantin Bulaicon are un venit anual (cumulat) din salarii de 91.403 lei, adică 7.616 lei net lunar. Cu noua majorare va avea aproximativ 8.300 de lei.

Chiar dacă salariul i-a fost mărit, viceprimarul municipiului Fălticeni spune că cei care ar fi trebuit să primească lefuri mai mari sunt cadrele didactice.

Asta pentru că profesorii au salarii mai mici decât alți bugetari, dar și pentru că educația trebuie susținută și financiar.

În ceea ce privește mărirea retribuției lunare, viceprimarul Bulaicon consideră să nu declare public modul cum va folosi plusul salarial.

ȘTIRI