Accesări: 3870

Începe sezonul sporturilor de iarnă. Debutul lunii decembrie coincide cu un moment așteptat de iubitorii patinajului. Începând de luni, s-a deschis patinoarul din Fălticeni, unul dintre cele mai noi și moderne din Moldova.

Spațiul cu gheață artificială este amplasat pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, pentru că în centrul orașului, în Piața „Nada Florilor” se lucrează la modernizarea și reabilitarea esplanadei.

Deschiderea a fost plănuită inițial pe 30 noiembrie, însă vremea nu a permis finalizarea procedurilor de formare a stratului de gheață necesar funcționării patinoarului.

În ultimele cinci zile s-au făcut lucrările specifice pentru formare straturilor de gheață. Patinoarul dispune de o stație de frig performantă, achiziționată din Italia, mantinelă, vestiare dar și instalație luminoasă cu tehnologie LED.

Tarife ca și anul trecut

Codrin Benta

Prețurile practicate anul acesta nu diferă cu nimic față de anul trecut, când au fost înregistrați, în medie, în perioada decembrie – ianuarie, peste 100 de iubitori ai patinajului.

Tariful de intrare pe suprafața de gheață va fi 10 de lei, atât pentru copii cât și pentru adulți. Închirierea unei perechi de patine va costa 10 lei pentru 90 de minute, atât pentru copiii cât și pentru adulți. Cei care vin de acasă cu patine vor plăti doar 10 lei.

Patinatorii vor sta pe gheață 90 de minute, urmând ca următoarele 30 de minute, din intervalul seriei respective să fie rezervate pentru refacerea gheții.

La fel ca și anul trecut, vor fi oferite gratuități pentru elevii cu posibilități materiale reduse, dar și pentru cei cu rezultate bune la învățătură.

Zilele și orele în care aceștia vor avea acces la patinoar va fi anunțat zilele viitoare.

Program de funcționare zilnic

Patinoarul va fi deschis zilnic, de luni până duminică.

Programul este același în fiecare zi. Iubitorii patinajului pe gheață pot alege să practice sportul favorit, oricând între orele 14.00 – 22.00.

Suprafața cu gheață artificială are 650 metri pătrați și poate găzdui până la 250 de persoane.

Iubitorii sportului de iarnă vor intra pe serii, timpul alocat fiind de 120 de minute.

300 de perechi de patine

Patinoarul va fi deschis pentru următoarele două luni.

Cei care nu dispun de patine vor putea închiria de la vestiare orice pereche și mărime. Sunt peste 300 de perechi de patine disponibile pentru toate vârstele.

Începătorii pot învăța să patineze pe gheață cu ajutorul unor suporturi sub formă de pinguini.

Anul acesta este al patrulea de când funcționează patinoarul artificial la Fălticeni.

ȘTIRI