Rezultate de top la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Două premii întâi și un premiu III la Olimpiada Națională de TehnologiiEducație

Rezultate de top la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Două premii întâi și un premiu III la Olimpiada Națională de Tehnologii

       Accesări: 2678

Final de competiție cu rezultate de excepție. Trei elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au strălucit și s-au făcut remarcați la Olimpiada Națională de Tehnologii. Ambițioși și perseverenți, Alexandru Davidel, Denis Tudosă și Dumitrița Chetrean și-au atins obiectivele la etapa pe țară, studiul intens din ultimele luni fiind încununat cu experiențe valoroase și premii pe măsură.

Ei au concurat cu cei mai buni elevi ai momentului, la seria rezervată liceenilor din clasele a XII-a.

Alexadru Davidel și Denis Tudosă au obținut premiul I pe domeniile Construcții și, respectiv, Mecanică, iar Dumitrița și-a adjudecat premiul III pe domeniul Agricultură.

Rezultatele aduc un plus de prestigiu colegiului fălticenean și reconfirmă calitatea educației în zona profilului tehnologic, dar și sinergiile pozitive dintre elev și profesor.

Prin prisma rezultatelor de excepție, cei trei liceeni și-au asigurat un loc la facultate, dar și unul mult mai special, în inima profesorilor lor.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Performanțele lor sunt cele mai bune obținute la Colegiul „Vasile Lovinescu” în ultimii ani, la participările la olimpiadele naționale, dar și cele mai importante obținute anul acesta la nivelul municipiului Fălticeni.

„Sunt rezultate de excepție! Elevii noștri au obținut premii la toate disciplinele pe care le-au reprezentat la cel mai înalt nivel. Acești copii minunați au știut de la început ce carieră vor urma și iată, cu perseverență și multă muncă au reușit să obțină un loc la facultate înainte de admitere.

Cu siguranță promovarea examenului de bacalaureat nu va fi o problemă pentru ei.

Cred că a fost o experiență de neuitat pentru toți participanții la faza națională, este un lucru grozav să fii printre cei mai buni din țară și suntem cu toții mândri de ei.”, ne-a declarat Cristi Acatrinei, directorul Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.

„Despre colegii mei care au îndrumat acești elevi nu pot spune decât că au demonstrat, încă o dată, că sunt cu adevărat profesioniști și reușesc să motiveze și să formeze caractere puternice.

Felicitări și mulțumiri tuturor, elevi și profesori, pentru modul în care ați reprezentat școala și județul nostru la nivel național! Așteptăm alături de noi alți tineri dornici de performanță pe care îi vom ajuta să-și găsească drumul spre succes.”

Alexandru Davidel – Locul I – Domeniul Construcții

*Olimpiada Națională de Tehnologii

Alexandru a avut un parcurs de excepție la Olimpiada Națională de Tehnologii. Elevul din Sasca Mică, comuna Cornu Luncii, s-a remarcat atât la proba scrisă, cât și la cea practică.

Anul trecut obținea premiul II la etapa națională.

Tânărul și-a luat revanșa anul acesta, încheind olimpiada cu 93 de puncte, pe domeniul Construcții, pe primul loc din țară.

Alexandru este îndrumat de profesorii Dan Ungureanu și Vasile Maftei.

Elev olimpic Alexandru Davidel

„Am știut foarte clar, de la bun început, unde îmi doream să ajung. A fost o competiție grea, dar rezultatul a venit după multe ore de pregătire. Astfel, am făcut tot posibilul să îmi întrec limitele, să ajung cel mai bun dintre toți, ceea ce am și reușit. Anul trecut am început cu „fundația” cunoștințelor, pe parcurs am construit „structura de rezistență” prin munca depusă, iar acum, mai trebuie să „finisez” și voi duce la bun sfârșit ceea ce mi-am propus să ajung de la început. Mulțumită ajutorului și încrederii domnilor profesori Ungureanu Dănuț și Maftei Vasile, am reușit să demonstrez că pot fi mai bun în fiecare zi, dar și cu încrederea prietenilor pe care i-am reîntâlnit de la olimpiadă de anul trecut. Mulțumesc profesorilor pentru tot sprijinul acordat!”

Profesor îndrumător Dan Ungureanu

„Ca profesor îți dorești să oferi un mediu de susținere și de inspirație pentru ca mintea tânără și curioasă să învețe și să crească frumos. Locul II la Olimpiada Națională de Construcții obținut anul trecut m-a motivat și mai mult să creez un cadru pentru obținerea de rezultate remarcabile. M-am străduit să construiesc câștigătorului o gândire încrezătoare și creativă, să dea dovadă de un caracter necesar pentru a își pune amprenta în lume și… am reușit, locul I la Olimpiada Națională de Construcții. Nu a fost ușor, dar nici imposibil, cu voință, mult exercițiu și multe ore de reprezentări grafice, elevul meu, Davidel Alexandru, s-a făcut remarcat prin abilitățile sale care îl vor conduce mai departe în industria pe care o poate servi. Pe viitor, în același loc inspirațional – Colegiul Vasile Lovinescu Fălticeni – vom propune elevilor noștri să viseze mai mult, să învețe mai mult, să facă mai mult și să țintească cât mai sus pentru că valoarea unui om stă în faptele sale.”

Denis Tudosă – Locul I – Domeniul Mecanică

*Olimpiada Națională de Tehnologii

Denis Tudosă este un alt elev olimpic deosebit al Colegiului „Vasile Lovinescu”.

Anul trecut obținea Mențiune pe domeniul Mecanică, însă n-a fost de ajuns. Un tânăr cu potențial, Denis știe că întotdeauna este loc de mai bine.

Iar anul acesta, tânărul din satul Roșiori, comuna Forăști, s-a dovedit mult mai bine pregătit, și la fel ca și Alexandru, și-a încheiat parcursul la Olimpiada Națională de Tehnologii pe primul loc.

Cele 90 de puncte, obținute după proba scrisă și cea practică, din 100 posibile, au fost suficiente pentru a fi declarat cel mai bun elev olimpic al țării al secțiunea Mecanică.

Denis este îndrumat de profesorii Florin Ciocîrlan și Florin Păstrăvanu.

Elev olimpic Denis Tudosă

„Totul a fost ca o poveste frumoasă, de neuitat, pe care o voi păstra toată viața în suflet. Nu voi uita niciodată emoțiile pe care le-am avut la cele două probe, dar și suspansul și curiozitatea apăsătoare, până la afișarea rezultatelor. După afișarea rezultatelor, văzând că sunt pe primul loc, am simțit o ușurare enormă. Nu cred că am mai simțit vreodată asemenea emoții. Privind în trecut, consider că am făcut cea mai bună alegere atunci când am ales acest colegiu și această specializare. Am avut parte de profesori și colegi minunați, cărora vreau să le mulțumesc pentru tot ce am învățat în acești ani.”

Profesor îndrumător Florin Ciocîrlan

„Denis este un elev pasionat de mecanică, un domeniu atractiv, interesant și tot mai căutat pe piața muncii. Perseverența, încrederea și multă muncă au fost ingredientele cu care a mers în această competiție, alături de cei mai buni elevi din țară care se pregătesc în acest domeniu. Rezultatul obținut contribuie la creșterea prestigiului școlii, iar cunoștințele acumulate în timpul liceului vor constitui fundamentul devenirii unui bun inginer. Sper ca viitorul să le ofere unor astfel de tineri, condiții favorabile pentru afirmarea la adevărata lor valoare.”

Dumitrița Chetrean – Locul III – Domeniul Agricultură

*Olimpiada Națională de Tehnologii

Dumitrița Chetrean este al treilea elev al colegiului fălticenean care a încheiat pe podium Olimpiada Națională de Tehnologii.

Eleva din Republic Moldova a concurat pe domeniul Agricultură, reușind să acumuleze 90,5 puncte.

Rezultatul i-a adus premiul III.

Dumitrița s-a aflat la prima și ultima ei participare la olimpiadă. Una și bună, în sens pozitiv, și un vis împlinit, așa cum spune ea însăși.

Eleva moldoveancă este îndrumată de profesoarele Vasiliu Petronela și Gașpar Angela.

Eleva olimpică Dumitrița Chetrean

„Am ales sa studiez la acest colegiu ghidată fiind de familie iar pe parcurs m-am convins de faptul că am făcut alegerea corectă. Agricultura este una dintre cele mai vechi și nobile îndeletniciri și este o ramură de bază atât în România cât și în Rep. Moldova motiv pentru care mă regăsesc profesând în acest domeniu. Cadrele didactice de aici oferă elevilor posibilitatea regăsirii și a manifestării interesului pentru viitor pe domeniul dorit și pot spune că depun un efort plăcut pentru îndeplinirea visului meu. Mă bucur că am reușit să duc numele Colegiului Vasile Lovinescu la un nivel înalt și mulțumesc pe această cale profesorilor care m-au îndrumat!”

Profesoara îndrumătoare Angela Gașpar

„Dumitrița Chetrean este eleva cu dorință de cunoaștere și spirit de competiție. A venit, acum patru ani, din Republica Moldova cu solicitarea de a studia în domeniul agricultură, specializarea tehnician în horticultură. Pentru ea a învăța nu reprezintă o îndatorire ci o explorare a necunoscutului. Este eleva cu performanțe la clasă, iar acum a adăugat la portofoliul personal un locul III la Olimpiada Națională din aria curriculară “Tehnologii”, domeniul agricultură-cultura plantelor.”


ȘTIRI