AJOFM Suceava organizează vineri Minibursa locurilor de muncă pentru romii din orașul DolhascaLocal

AJOFM Suceava organizează vineri Minibursa locurilor de muncă pentru romii din orașul Dolhasca

       Accesări: 191

Element de noutate în domeniul forței de muncă. Apar primele oportunități de angajare la nivel local pentru persoanele din comunitatea romă. La finele acestei săptămâni va fi organizat în orașul Dolhasca minibursa locurilor de muncă.

Minibursa este dedicată exclusiv romilor din localitate.

AJOFM Suceava desfășoară această activitate pentru recrutarea forței de muncă, atât tinerii, cât adulții fiind așteptați să participe la întâlnirea cu angajatorii.

Reprezentanții instituției spun că minibursa este deschisă tuturor persoanelor care au calificare sau doresc să se angajeze în meserii din domeniul fabricării construcțiilor metalice, curățeniei și îngrijirii clădirilor și alimentație publică.

Aceștia mai adaugă și faptul că sunt pregătiți să ofere accesul la serviciile publice de ocupare, abilitarea comunității de etnici romi și recuperarea deficitului de calificări al tinerilor prin înscrierea la cursuri de formare profesională.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă va oferi sprijin și în ceea ce privește consilierea în căutarea unui loc de muncă stabil, cu forme legale, local sau pe piața de muncă europeană.

La evenimentul dedicat recrutării de persoanal vor participa 18 angajatori din Suceava și zona Dolhasca.

Aceștia vor putea selecta persoane cu diferite experiențe profesionale și vor avea oportunitatea de a încheia contracte de muncă cu cheltuieli subvenționate.

AJOFM Suceava conchide că lipsa experiențelor pozitive în angajarea etnicilor romi și stereotipurile persistente sunt parte din realitățile locale, dar și provocări pentru schimbări benefice, la care instituția dorește să se implice într-un mod activ și concret.

Minibursa locurilor de muncă are loc vineri, 21 aprilie, de la ora 10.

Cei interesați sunt așteptați la Casa de cultură din Dolhasca.

ȘTIRI