Rețea nouă de gaz natural în Fălticeni. Șapte străzi vor fi racordate. Proiectul va începe în această toamnăExclusiv

Rețea nouă de gaz natural în Fălticeni. Șapte străzi vor fi racordate. Proiectul va începe în această toamnă

       Accesări: 1141

Condiții mai bune la oraș. Utilitățile sunt indispensabile unui trai civilizat în mediul urban, apa, energia electrică și gazul natural contribuind la bunul mers al activităților zilnice din casele noastre. La nivelul municipiului Fălticeni va fi amenajată o nouă rețea de gaz natural, care va completa infrastructura actuală ce deservește la momentul de față aproximativ 75% din populație.

Investiția va fi derulată printr-un proiect cu fonduri europene.

Șapte străzi sunt incluse în planul de lucrări.

Proiectul, dezvoltat printr-un parteneriat între Delgaz Grid și Primăria Municipiului Fălticeni, este realizat pentru locuințele aflate în zonele mărginașe, preponderent cele din cartierul Țarna Mare.

Primarul Cătălin Coman și-a exprimat satisfacția pentru implementarea investiției pentru extinderea rețelei de gaz natural, salutând în egală măsură demersul companiei furnizoare.

Mahanu Design

„Este un proiect realizat împreună cu Delgaz Grid, însă partenerul nostru este cel va derula integral investiția. Ei au depus și cererea de finanțare. Ne bucură faptul că împreună reușim să facem pași concreți într-o direcție bună.”, ne-a declarat edilul municipiului Fălticeni. „Rețeaua de gaz natural va fi extinsă, câteva zeci de familii urmând să își racordeze casele la noua rețea. Este o necesitate și un plus, sub toate aspectele, pentru viitorii beneficiari.”

75 de familii vor beneficia de această nouă investiție.

Proiecul acoperă inclusiv costul branșamentului până la limita de proprietate a fiecărei familii.

La intersecția străzilor Armatei și Topitoriei va fi construită Stația de Reducere a Presiunii, pe un teren pus la dispoziție de autoritățile locale, cu titlu gratuit de folosință, pentru Delgaz Grid.

Din acest punct va pleca noua rețea care va alimenta cu gaz natural locuințele situate pe străzile Tudor Vladimirescu, Șomuzului, Nufărului, Halmului, Răsăritului, Spicului și Horticolei.

Proiectul va fi demarat din toamna acestui an.

Lucrările vor putea începe după obținerea avizului de mediu.

Documentul este depus din luna iulie, la instituția abilitată, și urmează să fie emis în decurs de 30 de zile.

ȘTIRI