Restricțiile se ridică de miercuri în Fălticeni și Comuna Fântâna Mare. Scenariu galben pentru Comuna DolheștiLocal

Restricțiile se ridică de miercuri în Fălticeni și Comuna Fântâna Mare. Scenariu galben pentru Comuna Dolhești

       Accesări: 3022

Situația la nivel local revine la normal. Restricțiile impuse municipiului Fălticeni și Comunei Fântâna Mare pe perioada scenariului galben își încetează aplicabilitatea. Începând de miercuri, 16 decembrie, ora 0.00, măsurile instituite de CJSU Suceava sunt ridicate.

Activitatea în restaurante, pensiuni, baruri revine la normal. Decizia vine pe fondul scăderii numărului de infecții cu noul coronavirus.

Municipiul Fălticeni este în scenariul verde, rata de infectare fiind de 1,38 la mia de locuitori. În Comuna Fântâna Mare rata de infectare este de 1,15 la mia de locuitori.

La momentul actual sunt 40 de cazuri în evoluție, în Fălticeni, și trei cazuri în evoluție în Comuna Fântâna Mare, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Comuna Dolhești intră în scenariul galben

Numărul cazurilor de coronavirus au crescut gradual în ultimele zile în comuna Dolhești.

Incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este între 1,5 și 3 la mia de locuitori, iar din acest motiv CJSU Suceava a dispus aplicarea de restricții în cele trei sate ale unității administrativ teritoriale Dolhești.

Setul de cinci restricții se aplică din 17 decembrie, ora 0.00, și până pe 30 decembrie, ora 24.00.

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Măsurile dispuse pentru Comuna Dolhești, în baza prezentei hotărâri, vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava aflate în vigoare.

Rata de infectare la nivelul Comunei Dolhești este de 1,85.

ȘTIRI