Respect și admirație pentru străbunicul Vasile Șarban. Este ultimul veteran de război din comuna RâșcaRural

Respect și admirație pentru străbunicul Vasile Șarban. Este ultimul veteran de război din comuna Râșca

       Accesări: 3557

Emoție, bucurie și gratitudine. Sunt doar câteva dintre elementele unei zile de neuitat pentru străbunicul Vasile Sarbana. Ultimul veteran de război din comuna Râșca a trăit, în zi de mare sărbătoare, clipe deosebite, greu de exprimat în cuvinte.

La cei aproape 94 de ani se bucură de viață, de un trai liniștit la țară, dar și de surprize plăcute.

Una dintre acestea i-a fost pregătită vineri.

Pe data de 29 aprilie sunt sărbătoriți veteranii de război, zi care ar trebui să fie, pentru români, o adevărată zi națională.

Această zi a fost cât se poate de emoționantă pentru Vasile Șarban, pentru că doi delegați ai Ministerului Apărării Naționale l-au vizitat acasă pentru a-i aduce un gând de recunoștință din partea ministrului Vasile Dîncu.

Militarii i-au strâns mâna străbunicului din Râșca, fost combatant în al Doilea Război Mondial, stârnindu-i un zâmbet de bucurie. Primarul Ionuț Andreica a fost prezent la acest moment de suflet, în care Vasile Șarban a primit și un mic dar din partea MApN.

„Doresc să vă transmit, din partea tuturor celor care își servesc, astăzi, țara sub drapel, recunoștință și mulțumiri pentru tot ceea ce ați sacrificat, dăruit și realizat în numele României, pe câmpurile de bătălie ale celui de-al Doilea Război Mondial.”, este mesajul ministrului Dîncu.

„Prețuim exemplele luminoase de patriotism și dragoste necondiționată față de patrie pe care dumneavoastră, alături de toți camarazii supraviețuitori ai ultimului mare război al secolului trecut, le reprezentați pentru noi toți.

Credința în Dumnezeu v-a apărat pe front în cele mai grele momente și v-a întărit în speranța că veți reveni alături de cei dragi. Aceeași credință ne dă și nouă putere astăzi și ne unește în fața oricăror provocări.

Punem eroii înaintea noastră și țara înaintea tuturor! Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război vă urez sănătate, liniște și bucurii alături de cei dragi.”

Edilul comunei Râșca i-a transmis, la rândul său, gânduri de mulțumire, apreciind sacrificiul, curajul și rezistența de care a dat dovadă.

Ionuț Andreica spune că veteranul Vasile Șarban este un model pentru comunitate și că se bucură pentru că încă mai este în viață, deoarece el este un exemplu viu pentru tânăra generație, un om care a demonstrat tărie de caracter pentru înfruntarea primejdiilor și neajunsurilor generate de conflictele armate.

Până anul trecut, comuna Râșca avea doi veterani de război.

În urmă cu câteva luni s-a stins din viață Necolai Olariu, un alt fost combatant din cea de-a doua conflagrație mondială. În ultima perioadă, cei doi veterani de război au fost în atenția autorităților locale din Râșca.

Primarul Andreica spune că intenționează ca în viitorul apropiat să-i acorde veteranului Vasile Șarban titlul de „Cetățean de Onoare”.

ȘTIRI