Primarul din Vadu Moldovei, directoarea școlii, preotul și câțiva tineri îi colindă pe gospodari în Ajun de CrăciunRural

Primarul din Vadu Moldovei, directoarea școlii, preotul și câțiva tineri îi colindă pe gospodari în Ajun de Crăciun

       Accesări: 1986

Pandemia schimbă obiceiurile. Dacă până acum se obișnuia ca în ziua Ajunului de Crăciun cetele de colindători să se perinde la primărie, la ușa directorilor de școli, acasă la profesori și preoți, pentru a vesti Nașterea Domnului, condițiile epidemiologice actuale și restricțiile impuse de autorități au inversat „rolurile”. Acum ce care îi colindă pe copii, adulți și vârstnici sunt cei care până acum erau mereu colindați.

Cel puțin așa s-a întâmplat în Comuna Vadu Moldovei, unde primarul Bogdan Amariei și viceprimarul Elena Răileanu au decis să îi colinde altfel pe oamenii din sat.

Au căutat alți iubitori de tradiții și obiceiuri străbune și au realizat un mic recital pentru Ajunul Crăciunului.

Acestui grup i s-au alăturat profesoara Alina Iacob, directoarea Școlii Gimnaziale Vadu Moldovei, preotul Petrică Răileanu, copii acestuia, o polițistă, o elevă și alte câteva persoane.

În total, 13 colindători.

Cu câteva zile înainte de Ajun au filmat recitalul de colinde.

Îmbrăcați în straie populare, colindătorii și-au dat întâlnire în Pridvorul Literar, un spațiu recent amenajat în holul Primăriei Vsdu Moldovei, unde sunt expuse peste 2.000 de cărți.

Înaite de toate, edilul Bogdan Amariei a adresat un mesaj de mulțumire și câteva gânduri de bine, înaintea marii sărbători creștine.

La finalul recitalului, colindătorii au cântat tradiționalul „La mulți ani”.

ȘTIRI