Accesări: 3788

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de luni, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51, prin care a fost propusă  modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii  în toate spațiile publice deschise.

Modificarea constă în reducerea ratei de incidenţă de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie  la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

În această situaţie, după ce propunerea CNSU va fi adoptată de Guvernul României, purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice va deveni obligatorie în toate localităţile judeţului Suceava, dacă ne raportăm la situaţia care se înregistrează în acest moment.

Luni, 2 noiembrie 2020, în județul Suceava rata de infecție era de 1,82 la mia de locuitori (1488 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție).

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În municipiul Fălticeni erau active 49 de cazuri de infecţie COVID-19, potrivit informaţiilor furnizate de DSP Suceava, rezultând o rată de infectare de 1,56 la mia de locuitori.

ȘTIRI