Proiecte anunțate pentru noul an școlar. Două săli de sport moderne vor fi deschise în comunele Boroaia și SlatinaEducație

Proiecte anunțate pentru noul an școlar. Două săli de sport moderne vor fi deschise în comunele Boroaia și Slatina

       Accesări: 899

Infrastructura educațională evoluează într-o direcție bună. Investițiile sunt numeroase în zona Fălticeni, mai multe proeicte fiind concentrate în zona rurală. Două săli de sport moderne sunt printre obiectivele care vor deschise în noul an școlar, în comunele Boroaia și Slatina.

Acestea sunt realizate prin Compania Națională de Investiții, după ce autoritățile locale au pus la dispoziție terenul și au făcut demersurile necesare pentru aprobarea finanțării.

Cele două săli de sport sunt construite după proiecte tip.

Acestea dispun de tribune cu 180 de locuri, sisteme de aer condiționat și încălzire, vestiare, grupuri sanitare.

Suprafața de joc este destinată mai multor sporturi de masă precum fotbal, handbal, baschet.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Sălile de sport pot fi utilizate atât pentru orele de educație fizică și sport, cât și pentru organizarea unor competiții școlare.

Sala de sport Boroaia

Realizată în timp record, sala de sport din comuna Boroaia va fi inaugurată pe 11 septembrie, în prima zi din noul an școlar.

Autoritățile locale vor organiza un amplu eveniment cu ocazia deschiderii oficiale. Sunt invitați reprezentanți din mediul educațional, politic și administrativ local.

Primarul Vasile Berariu este încântat de investiție, despre care spune că ea compltează proiectul său de suflet care, împreună cu școala, noua grădiniță și centrul educațional, formează primului campus preuniversitar din mediul rural.

Sala de sport va fi deschisă și pentru tinerii din localitate, care doresc să practice sportul într-un spațiu modern și sigur.

Sala de sport Slatina

Obiectivul este realizat în proporție de 80%.

La momentul de față este montată instalația de încălzire în pardoseală și sistemul de ventilație la sălii.

Mai sunt de realizat finisajele la partea interioară, montarea tribunelor, amenajarea suprafeței de joc, parcarea de la exteriorul clădirii, după care urmează probele și recepția proiectului.

Sla de sport este ridicată în satul Herla și completează infrastructura școlară locală, ce include trei școli modernizate și reabilitate integral.

Primarul Vlăduț Gherman spune că sala de sport va fi dată în folosință înaintea vacanței de iarnă și aceasta va fi un cadou de Moș Crăciun pentru copiii și tinerii din comună.

ȘTIRI