Investiție și proiect finalizat în comuna Baia. Școala „Nicolae Stoleru” oferă condiții moderne pentru 300 de eleviRural

Investiție și proiect finalizat în comuna Baia. Școala „Nicolae Stoleru” oferă condiții moderne pentru 300 de elevi

       Accesări: 2308

Investițiile în educație sunt investiții pentru viitor. Proiectele pentru modernizarea școlilor din comuna Baia au fost prioritatea numărul unu pentru primarul Maria Tomescu. Recent au fost finalizate lucrările pentru reabilitatea celei mai mari unități de învățământ din localitate.

Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru” oferă acum condiții deosebite și ambianță plăcută, pentru studiu, celor 300 de elevi.

Construită în 1975, clădirea avea nevoie de reparații capitale, atât la interior, cât și exterior.

Cu excepția structurii, totul este nou la această școală: acoperiș, învelitoare, tâmplărie, parchet, instalații termice, electrice, mobilierul din clase. Unitatea de învățământ are, de asemenea, și două noi centrale pe lemne.

Pentru că efectivele de elevi au crescut în proiect au fost prevăzute construirea unor noi săli de clasă, dar și amplasarea noilor grupurilor sanitare, clădirea fiind extinsă atât la parter, cât și la etaj.

Mahanu Design

Schimbările sunt vizibile. Școala și-a reînnoit aspectul, iar amenajările exterioare au contribuit la înfrumusețarea acesteia. Curtea școlii este pavată, spațiile verzi au fost extinse. Un parc de joacă pentru elevii din clasele primare este amenajat lângă terenul de sport.

Cei 300 de elevi vor putea reveni în curând la școală.

„Săptămâna trecută am finalizat lucrările la Școala „Nicolae Stoleru”. Este cea mai mare școală din comuna noastră. Proiectul de investiții, unul destul de mare ca valoare, este unul pe care mi l-am impus încă de la începutul primului mandat. Sperăm ca săptămâna viitoare să reluăm cursurile aici”, ne-a declarat Maria Tomescu, primarul Comunei Baia. „Școala avea mobilier vechi, toaleta în curte. Erau necesare lucrări de reabilitare și pentru că avem mulți copii care studiază aici trebuia să modernizăm și aici clădirea. Am reușit să facem și o extindere a școlii, dar și dotare cu mobilier.

Proiect cu fonduri europene

Primarul Maria Tomescu a explicat faptul că investițiile au fost derulate printr-un proiect depus în anul 2018 pe POR (Programul Operațional Regional). Contractul de finanțare a fost semnat în anul 2020, iar un an mai târziu au început lucrările.

Acestea au fost încheiate înainte de termen, după numai un an de la deschiderea șantierului.

În comuna Baia toate cele trei școli sunt acum la standarde moderne, investițiile pentru modernizarea acestora fiind derulate pas cu pas. În aceeași localitate s-a deschis anul trecut o nouă grădiniță, iar peste puțin timp va fi deschis un Centru Educațional Multifuncțional (After School).

Din bugetul local au fost amenajate terenuri de sport la fiecare școală, dar și o sală de sport.

Urmează noi investiții în educație

Investițiile nu se opresc aici.

Primarul Maria Tomescu are un proiect depus pentru o sală de sport modernă cu 102 locuri. Proiectul este în etapa de evaluare.

Un alt obiect pe lista reabilitărilor este grădinița din centrul comunei. Aceasta urmează să intre într-un proiect de modernizare

Pentru Școala „Învățător Vasile Hlihor” va fi achiziționat un spațiu pentru amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic și a unei curți.

Investițiile în educație nu au fost direcționate doar pe capitolul infrastructură, ci și pe zona capitalului uman.

Elevii cu rezultate deosebite la învățătură, dar și în sport, ca de altfel și profesorii, au fost premiați de Primăria Comunei Baia.

Înainte de lucrările modernizare

După lucrările modernizare

ȘTIRI