Profesorul și instructorul artistic Ioan Ilișescu candidează din nou la funcția de primar al municipiului FălticeniLocal

Profesorul și instructorul artistic Ioan Ilișescu candidează din nou la funcția de primar al municipiului Fălticeni

       Accesări: 3485

Perseverența este cheia succesului. Profesorul Ioan Ilișescu candidează din nou pentru funcția de primar al municipiului Fălticeni și nu este deloc descurajat de faptul că nu are nici echipă și nici partid. Asta pentru că el va candida ca independent.

Este pentru a șaptea oară când el încearcă să acceadă la cea mai importantă și mai bine plătită funcție din administrația locală.

Ioan Ilișescu nu aspiră doar la funcția de primar, ci și la cea de consilier local, în cazul în care prima pică la alegeri.

Profesorul, acum pensionar, strânge acum semnături, pe aleea pietonală din zona centrală, pentru a putea candida la următorul scrutin.

Întrebat de ce candidează pentru a șaptea oară la primărie, Ion Ilișescu răspunde cu jovialitate: „De ce nu?!”

Ce l-a motivat să candideze?

S-a hotărât să candideze în urmă cu trei ani. Nemulțumit de modul cum municipiul Fălticeni evoluează de la o zi la alta, Ioan Ilișescu și-a pus în gând să revină în atenția electoratului care i-a conferit votul la alegerile din 1996 și 2004.

„Mă motivează să candidez ceea ce s-a întâmplat în Fălticeni, până acum. Asta inclusiv în ultimii 8 ani! Cam nu-s mulțumit!”, spune profesorul în vârstă de 68 de ani. „De asta candidez! De fiecare dată a existat cineva care să mă enerveze și să mă „oblige” să candidez. În plus, nu există viziune în Fălticeni!”

Întrebat cine sau ce anume l-a enervat, profesorul Ilișescu răspunde că „situația”, dar și faptul că nu-i prea place ce se întâmplă (în Fălticeni).

Cu gândul și apartenența la statutul de candidat independent, profesorul Ioan Ilișescu este sincer și recunoaște că nu l-ar deranja dacă în campania electorală și la alegerile locale ar fi candidatul unui partid politic care stă bine în sondaje.

Vrea să schimbe orașul în bine

Profesorul Ilișescu este nemulțumit de mersul lucrurilor în oraș, dar hotărât să schimbe lucrurile în bine. Este convins că o poate face din ambele posturi, de consilier local, cât și de primar. Nu este vorba doar de experiența de viață, ci și de corectitudine, transparență și viziune.

Cât despre viziune, candidatul independent Ioan Ilișescu spune că o va împărtăși în campania electorală. Până atunci va strânge semnături, cele 250 necesare pentru validarea candidaturii, și va sta de vorbă cu oamenii.

Coordonatorul Megieșilor

Născut în satul Pâraie, comuna Mălini, Ioan Ilișescu și-a petrecut cea mai mare parte a vieții la Fălticeni. A fost profesor de geografie la Hârtop și Fălticeni, instructor artistic la Casa Tineretului, director al Casei de Cultură, și fost angajat al Direcției Județene pentru Cultură.

În prezent este consilier cultural la Primăria Comunei Cornu Luncii.

Ioan Ilișescu este, totodată, coordonatorul artistic al Ansamblului Sătesc „Megieșii”, care promovează vechiul dans popular și folclorul autentic din bătătura satului românesc.

Candidații la funcția de primar

Cu două mandate de consilier local independent, în perioada 1996-2000 și 2004-2008, Ioan Ilișescu va candida pentru un al treilea mandat de consilier local și un prim mandat de primar.

Până acum, la funcția de primar al municipiului Fălticeni, și-au anunțat oficial candidatura George Mândruță (USR-Plus) și Ion Vasiliu (PNL). Luna viitoare ar putea fi lansată și candidatura actualului edil Cătălin Coman (PSD).

În viitorul apropiat urmează să fie dezvăluite numele candidaților de la alte partide, printre care Pro România și AUR (Alianța pentru Unirea Românilor).

ȘTIRI