Profesorul Crișan Rădășanu s-a stins din viață. Câteva rânduri și gânduri la despărțirea de un om și dascăl deosebitLocal

Profesorul Crișan Rădășanu s-a stins din viață. Câteva rânduri și gânduri la despărțirea de un om și dascăl deosebit

       Accesări: 3589

Mediul educațional este în doliu de câteva zile. Distinsul profesor Crișan Rădășanu s-a stins din viață la vârsta de 70 ani. Născut, crescut și educat în satul Bogata, el și-a îndreptat pașii spre Capitală, de unde a revenit, după 1990, în localitatea natală.

De-a lungul carierei, profesorul s-a remarcat printr-un atașament deosebit față de elevi, profesori, școală și comunitate, în ansamblul ei.

Crișan Rădășanu, nepotul marelui învățător Gheorghe Rădășanu, din satul Bogata, a fost într-o perioadă directorul Școlii nr.2 Baia, timp în care s-a străduit să aducă un plus de valoare unității de învățământ.

Nu a fost doar un profesor bun, un prieten al elevilor și colegilor de breaslă, ci și un om între oameni. Iubea viața culturală pe care a animat-o cu prilejul diferitelor evenimente.

Timp de patru ani și-a pus amprenta asupra comunității din comuna Baia în calitate de consilier local.

Codrin Benta

Iubea, în egală măsura, natura. Așa se explică faptul că locuia într-un loc de poveste, într-o casă autentic românească înconjurată de flori, verdeață și copaci.

Colegii l-au descris ca „un om deosebit, extrem de sociabil, bun al suflet și foarte atașat de locul natal.”

Trecerea în veșnicie lasă un gol în inimile multor profesori, foști elevi și cunoscuți.

Mesaje de condoleanțe au transmis primarul Maria Tomescu, originară din același sat cu profesorul Crișan Rădășnu, și profesorul Ioan Natu, fost director al Școlii Nr.1 Baia.

Mesaj de condoleanțe al primarului Maria Tomescu

„Și primăvara ne pleacă vulturii spre alte zări, neîntâlnite de cei ce suntem pe pământ. Știm din cărți și din cele păstrate în memoria lumii noastre că drumul către Dumnezeu ne este dat, ca la un anumit timp, cu toții să-l parcurgem.

Plecarea la Ceruri a unui om drag, bun și care lasă în urma sa frumoase amintiri ne doare, pentru că rămânem mai săraci, mai singuri.

După o lungă și grea suferință, s-a stins o viață pământeană, plecând către veșnicie profesorul Crișan Rădășanu, nepotul marelui învățător Gheorghe Rădășanu din satul Bogata. Trista veste ne-a lăsat fără cuvinte, cu orice zi această lume rămâne mai săracă.

Cei care l-am cunoscut vom duce în lume amintirile ce rămân nemuritoare.

Comunitatea comunei Baia este alături de toată familia Rădășanu. Cu mare durere privim către Cer și îi dorim drum lin însoțit de toată prețuirea noastră.

Dumnezeu să-l primească în nesfârșita Lui împărăția Lui!”.

Mesaj de condoleanțe al profesorului Ioan Natu

„A plecat la Ceruri, domnul profesor Crișan Rădășanu, vrednic urmaș al ilustrului învățător Gheorghe Rădașanu, din Bogata. A fost profesor la școlile din Baia și Bogata, iar pentru o perioadă director al Școlii nr 2 Baia.

Un om mereu cu zămbetul pe buze, foarte apropiat de copii, un bun coleg, un catalizator al colectivelor de cadre didactice si de elevi.

A fost un animator al vieții culturale și sportive din comună, un om cu suflet mare. L-au iubit elevii, colegii si cetățenii comunei Baia.

La fel de mult aprecia dânsul cetățenii comunei, care l-au primit cu drag, cât și aceste locuri pe care considera că sunt cele mai frumoase.

Plecarea domnului profesor lasă un gol în inimile celor care l-au cunoscut.

Suntem alături de familia îndoliată și-i transmitem sincere condoleanțe”.

ȘTIRI