Profesoara Paraschiva Lungu și-a pierdut viața în cumplitul accident de azi dimineață. Mesaj de adio al cadrelor didactice de la Colegiul „Vasile Lovinescu”Local

Profesoara Paraschiva Lungu și-a pierdut viața în cumplitul accident de azi dimineață. Mesaj de adio al cadrelor didactice de la Colegiul „Vasile Lovinescu”

       Accesări: 56026

Viață spulberată pe șosea. O șoferiță din comuna Rădășeni a murit într-un tragic accident de circulație petrecut vineri dimineața, pe DN 2, în localitatea Roșiori. Mașina era condusă de profesoara Paraschiva Lungu, autoturismul acesteia, Dacia Logan, fiind lovit în plin, în portiera din stânga, de ambulanță care se venea din spatele unei coloane de mașini.

În urma impactului autoturismul profesoarei, în care care se mai afla și fratele acesteia, a fost proiectat în șantul din dreapta. Ambele persoane au rămas încarcerate.

Paraschiva Lungu a fost extrasă din mașină fără suflare. Leziunile suferite în urma accidentului au fost incompatibile cu viața.

Ambulanțierii implicați în accident au fost cei care au declarat decesul acesteia.

A învins cancerul

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Paraschiva Lungu activa la Colegiul „Vasile Lovinescu”, din Fălticeni, de 22 de ani. Inginer de profesie, la catedra de construcții, ea s-a remarcat la cursurile susținute elevilor de la acest liceu, fiind printre cei mai apreciați profesori.

Originară din Rădășeni, profesoara, în vârstă de 56 de ani, avea trei copiii și era o familistă devotată.

Spirit optimist și întreprinzător, așezat într-un suflet bun și frumos, Paraschiva Lungu s-a evidențiat nu doar ca profesor, ci și în viața de zi cu zi, prin fapte și cuvânt, având calități morale deosebite.

Avea mereu zâmbetul pe buze și credința că mâine va fi mai bine decât azi.

Alintată de familie, rude și prieteni cu apelativul „Pachi”, profesoara inginer era mereu plină de viață.

În urmă cu câțiva ani a fost depistată cu cancer. Fire optimistă și răzbătătoare, profesoara a reușit să treacă peste toate obstacolele și să învingă boala.

Persoană evlavioasă și cu aplecare deosebită spre spiritualitate, Paraschiva Lungu se îndrepta azi dimineață la Mănăstirea Sfântul Mina, pentru a participa la slujba sărbătorii Sfintei Varvara (pe stil vechi).

Mesajul profesorilor Colegiului „Vasile Lovinescu”

Colegii de serviciu, cadrele didactice de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni, sunt șocați de moartea fulgerătoare a profesoarei și au transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate.

„Viața este darul cel mai de preț pe care Dumnezeu ni-l poate da. Paraschiva Lungu sau Pachi, cum o știam cu toții, a luptat din răsputeri pentru a se bucura din plin de acesta.

Însă a plecat din această lume ca un fulger, lăsând un gol imens în inimile noastre.

A fost un profesor care a avut dăruirea și priceperea de a îndruma elevii și a contribuit la formarea lor ca oameni, un om dedicat familiei și cu dragoste Dumnezeu.

Rămas bun, doamnă profesor și vă mulțumim pentru devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă!

Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic al Colegiului „Vasile Lovinescu” transmite condoleanțe familiei Lungu pentru pierderea suferită.

Dumnezeu să vă odihnească în pace!”

Mesajul colegilor de catedră

„Ziua de astăzi, 17 decembrie 2021, ne-a marcat dureros la aflarea veștii că zâmbetul mereu luminat al colegei de catedră se va rămâne doar în sufletele noastre.

Pachi, cum o știam cu toții, a fost o persoană demnă, respectată, tolerantă, altruistă, cu credință deosebită în Dumnezeu.

Nu pot să uit faptul că, la începuturile carierei mele de profesor, mi-a fost mentor, m-a îndrumat și m-a implicat în activitățile catedrei de construcții (prof. Dan Ungureanu).

Alături de distinsa noastră colegă, generații de elevi au învățat respectul pentru muncă, devotamentul și implicarea în viață.

Suntem triști, colegi-profesori, elevi și foști elevi că, trebuie să-i spunem adio unui suflet blând și cald.

Fie ca drumul colegei noastre să fie unul lin, să ajungă acolo unde drepții sunt și să ne vegheze de Sus.

Te asigurăm, dragă Pachi, ca noi toți cei care te-am cunoscut, nu te vom uita niciodată.

Adio, dragă colegă!

Adio, doamnă profesoară!

Cu regret, profesorii Catedrei de Construcții a Colegiului “Vasile Lovinescu” Fălticeni.”

Mesajul elevilor

Am pierdut un om minunat, o profesoară de excepție, mereu zâmbitoare.

Acum când ați urcat la cele veșnice am vrea să vă transmitem ceea ce poate nu v-am spus la momentul potrivit: ați fost apreciată de toți cei care au avut norocul să vă cunoască, încântându-ne mereu cu starea dumneavoastră pozitivă.

Generațiile de constructori vă mulțumesc din suflet pentru că ați fost alături noi atunci când am avut nevoie.

Mereu ne-ați motivat să fim mai buni, să fim curajoși în viață, să nu renunțăm la primul obstacol întâlnit. Pentru aceasta și pentru multe alte lucruri veți rămâne mereu în gândurile și sufletele noastre.

Adio, doamnă profesoară și dirigintă!

Cu regret, elevii și foștii elevi de la profilul construcții.

Mesajul primarului comunei Rădășeni

„Un om valoros al comunității noastre, o familistă deosebită, o persoană plină de viață și noblețe sufletească, un model pentru mulți dintre noi, a plecat spre lumea îngerilor.

Paraschiva Lungu, inginer și profesoară, a sfârșit tragic, așa cum nimeni nu s-ar fi așteptat.

Dispariția ei prematură ne cutremură și, în același timp, ne întristează profund.

Pierdem un consătean deosebit care ne întâmpina mereu cu zâmbetul pe buze. Flacără entuziasmului ei va rămâne mereu aprinsă și în inimile noastre.

Ne luăm rămas bun de la Paraschiva Lungu, cu imaginea acelui om care s-a bucurat de prețuirea și dragostea tuturor rădășenenilor.

Dumnezeu să te ierte și să te așeze în lumina raiului!

Condoleanțe familiei îndurerate!”

ȘTIRI