Profesoara Oana Șorodoc are singura notă de 10 din cadrul concursului pentru posturile de directori de școliEducație

Profesoara Oana Șorodoc are singura notă de 10 din cadrul concursului pentru posturile de directori de școli

       Accesări: 4749

Un rezultat care vorbește de la sine. Singura notă de 10 din cadrul concursului organizat pentru ocuparea posturilor de directori din unitățile de învățământ, din județul Suceava, aparține profesoarei Oana Șorodoc. Ea candidează pentru postul de la Școala Gimnazială Găinești.

Nota maximă a fost obținută în cadrul probei interviu, desfășurată la începutul acestei săptămâni.

La proba scrisă, ea a primit nota 8.20, a doua cea mai mare notă din județ.

Profesoara Oana Șorodoc încheie acest concurs cu media 9,10 și are deja un nou mandat de director, numirea urmând să fie făcută pe 5 octombrie, când, în mod oficial, va începe perioada de directorat, timp de patru ani.

De altfel, ea va continua parcursul început acum nouă ani în urmă, când prelua conducerea școlii, ultimii șase ani fiind marcați de realizări deosebite sub aspectul infrastructurii școlare, îmbunătățirii actului educativ, al parteneriatului școală-familie și școală-administrație locală, și al proiectelor educaționale.

Codrin Benta

Oana Șorodoc spune, că notele nu au fost obținute ușor, ci cu pregătire asiduă și emoții firești în timpul probelor susținute pentru funcția de director.

„Comisia de concurs a adresat și întrebări suplimentare la care consider că am răspuns raportându-mă la situația Școlii Gimnaziale Găinești.”, ne-a declarat Oana Șorodoc. „Nu cred că există un secret al acestei note, experiența celor 9 ani ca director m-a ajutat. În egală măsură m-a ajutat și dorința de a sprijini in continuare echipa pe care consider ca am reușit s-o formez (părinți, copii, colegi, comunitate).

Întrebată dacă va fi un director de nota 10, Oana Șorodoc spune că răspunsul este la elevii și colegii din școală. Ea a spus că se va strădui să fie un om de nota 10.

În ceea ce privește proba interviu, cea în care comisia i-a acordat nota maximă, 10, aceasta s-a desfășurat conform procedurii, în trei etape: prezentarea unei strategii de dezvoltare a școlii, prezentarea modalității de rezolvare a unei situații problema și o probă de evaluare a competențelor digitale.

Oana Șorodoc este profesor de limba și literatura română, iar în cele două mandate de până acum Școala Gimnazială Găinești a evoluat pas cu pas spre statutul de școală modernă, unde educația continuă și în afara sferei școlare prin programe, activități și proiecte care dezvoltă personalitatea elevului.

ȘTIRI