Primul eveniment la noul Cămin Cultural din Fântâna Mare. Serbare de Crăciun, daruri și obiceiuri de iarnăRural

Primul eveniment la noul Cămin Cultural din Fântâna Mare. Serbare de Crăciun, daruri și obiceiuri de iarnă

       Accesări: 904

Bucurie pentru cei mici și cei mari. Serbarea de Crăciun a fost prima manifestare desfășurată în noul Cămin Cultural din Comuna Fântâna Mare. Evenimentul s-a desfășurat înaintea vacanței de iarnă, pe 23 decembrie, în prezența celui mai iubit și așteptat personaj al lunii cadourilor.

Elevii Școlii Gimnaziale „Ion Muceleanu”, îndrumați de doamnele învățătoare, au pregătit un program artistic, prin care au ținut să îl întâmpine pe Moș Crăciun cu zâmbete și veselie.

Nu au lipsit tradiționalele colinde, dar și prezentarea câtorva obiceiuri de iarnă.

Fiecare prichindel a vrut să îi demonstreze Moșului, prin cântece și poezii, cât de cuminte a fost tot anul și că merită cadoul pregătit în tolbă. Inocența și bucuria lor a introdus publicul, părinți și cadre didactice, în atmosfera caldă a sărbătorilor.

Darurile dulci au fost oferite cu ajutorul autorităților locale, care au alocat 9.100 de lei din bugetul propriu.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Ne bucurăm pentru că am găzduit această manifestare frumoasă la care au luat parte copii, părinți și profesori. Pentru că anul acesta în școli nu a fost posibilă desfășurarea serbării de Crăciun, am hotărât să desfășuram activitatea în noul Cămin Cultural.”, a explicat primarul Vasile Mucilenița. „Având în vedere spațiul și dotările, era păcat să nu profităm de acest moment. Sperăm ca pe viitor să desfășurăm și alte manifestări, atunci când situația epidemiologică va permite.”

Directoarea Andreea Dohotariu a mulțumit cadrelor didatice pentru implicare, apreciind în egală măsură programul și prestația elevilor pe scenă.

Elevii claselor gimnaziale au dorit surprindă printr-un program artistic în care să valorifice tradițiile și obiceiurile din satele lor.”, a declarat directoarea Școlii Gimnaziale „Ion Muceleanu”. „Au avut ei înșiși surpriza să descopere în lada de zestre a satului obiceiuri pe care unii dintre ei nu le-au mai văzut. Copii au descoperit măști vechi și costume populare pe care le-au adus pe scenă prin jocul măștilor sau dansul căiuților.”

Colindele au fost prezentate de corul școlii, coordonat de profesorul de muzică Ionuț Cozma.

Din program nu au lipsit tradiționalul Plugușor, jocul caprei sau jocul ursului.

Invitatul surpriză al serbării de Crăciun a fost instrumentistul, fost membru al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

El a oferit elevilor și publicului o adevărată lecție de muzică în cadrul recitalului susținut, prin parada instrumentelor de suflat: fluier, trișcă, nai, ocarină, cimpoi, saxofon și taragot.

Spre finalul programului și-a făcut apariția și Moș Crăciun. Toți cei 140 de copii ai școlii au primit darurile mult așteptate.

ȘTIRI