Primarul Vlăduț Gherman și un grup de elevi s-au rugat  la Mănăstirea Slatina pentru români și pentru țarăRural

Primarul Vlăduț Gherman și un grup de elevi s-au rugat la Mănăstirea Slatina pentru români și pentru țară

       Accesări: 1634

Zi cu festivități restrânse în toată țara. De Ziua Națională, autoritățile locale s-au limitat la ceremonii modeste de 1 Decembrie, datorită contextului epidemiologic actual. Un alt edil a preferat să facă mai mult decât atât, așa că și-a îndreptat pașii spre biserică.

Vlăduț Gherman, primarul Comunei Slatina, a petrecut câteva ceasauri la Mănăstirea Slatina. În chinovia istoria ctitorită acum peste 400 de ani, el s-a rugat de Ziua Națională pentru români și pentru țară.

Primarul a fost însoțit de profesoara Oana Șorodoc, directoarea școlii din Găinești, și un grup de tineri care formează Ansamblul de dansuri „Izvor de Slatină”.

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, cu porturi populare, cușme, șaluri și opinci, slătinenii au venit la Sfânta Liturghie, într-o zi obișnuită de slujbă în rânduiala monahală, dar una specială pentru orice român.

„Este o bucurie să poți participa la o slujbă religioasă de Ziua Națională. Aici ne regăsim fiecare liniștea interioară. Pentru că tot a fost o zi liberă, ne-am gândit să fim alături de toți românii prin rugăciune.”, afirmă Vlăduț Gherman. „Alături de câțiva tineri și de profesoara care îi îndrumă, doamna Oana Șorodoc, am pășit în frumoasa Mănăstire Slatina. Am participat la Sfânta Liturghie și ne-am rugat astăzi, 1 Decembrie, pentru români și pentru România. Ne-am rugat pentru familiile noastre și pentru toți frații români de acasă și de peste hotare. La ce te poți gândi mai mult de 1 Decembrie decât la țara aceasta frumoasă, cu oameni harnici și destoinici.”

Mahanu Design

El a mai spus că s-a rugat și pentru înaintașii care au luptat pentru patrie, dar și pentru domnitorul Alexandru Lăpușneanu.

Primarul Vlăduț Gherman este, de altfel, foarte legat de biserică, atât cea din satul natal, cât și celelalte din Herla și Găinești unde s-a cununat și i-a botezat pe copiii săi.

Nu este de mirare că edilul a susținut un proiect prin care școala din satul Herla deține, după reabilitare, o capelă închinată sfinților ocrotitori ai copiilor.

Edilul comunei Slatina se consideră un bun român, dar mai ales un iubitor al comunității locale. La fel ca și școlile, bisericile din localitate au fost sprijinite atunci când a fost nevoie.

Perla localității de la poalele Munților Stânișoara este Mănăstirea Slatina, necropolă domnească, ctitoria voievodului Alexandru Lăpușneanu, care este și întemeietor al așezării rurale din apropierea lăcașului.

ȘTIRI