Primarul Ionuț Andreica anunță depunerea proiectului pentru înființarea rețelei de gaz natural în comuna RâșcaRural

Primarul Ionuț Andreica anunță depunerea proiectului pentru înființarea rețelei de gaz natural în comuna Râșca

       Accesări: 1800

Vești bune înaintea sărbătorilor pascale. Primarul Ionuț Andreica anunță depunerea proiectului pentru înființarea rețelei de gaz natural în comuna Râșca. Documentația a fost remisă electronic în cursul zilei de miercuri, 19 aprilie, după ce toate actele necesare au fost înaintate spre analiză.

Proiectul pentru rețeaua de gaz natural este obiectivul cu cea mai ridicată valoare de investiție realizat vreodată în comuna Râșca.

Costurile întregului proiect se ridică la 68,5 de milioane de lei.

Documentația pentru cererea de finanțare a fost depusă pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” va urma mai multe proceduri specifice, până la aprobarea fondurilor.

Edilul comunei Râșca este de părere că proiectul este unul prioritar pentru comunitatea locală.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Ionuț Andreica a mai spus că rețeaua de gaz natural a fost unul din cele obiectivele pentru care s-au depus cele mai mari eforturi.

„Cu efort susținut, cu multă muncă și determinare am reușit să finalizăm un proiect amplu. Rețeaua de gaz natural este un obiectiv prioritar pentru mine, ca primar, dar și pentru comunitate.”, a explicat Ionuț Andreica. „Așteptăm ca proiectul să parcurgă fără probleme toate etapele care urmează până la aprobarea finanțării. Eu vreau să mulțumesc tuturor factorilor implicați în realizarea proiectului și nădăjduiesc vom reuși tot ceea ce ne-am propus.”

Rețeaua de gaz natural din comuna Râșca va avea 84 de kilometri lungime. Toate cele cinci sate ale localității vor fi racrodate la noua rețea.

Soluția tehnică agreată de specialiști indică faptul că alimentarea va fi făcută din magistrala de gaz aflată pe raza comunei Vadu Moldovei.

Primăria Comunei Râșca va finanța acest proiect, de la bugetul local, cu 1,55 milioane de lei, restul sumei, 66,97 milioane de lei, urmând să fie asigurată de la bugetul de stat.

După obținerea finanțării vor fi scoase la licitație lucrările de execuție.

Primarul Ionuț Andreica spune că peste 95% din populație va avea posibilitatea de a se racorda la viitoarea rețea. Aproximativ 2.000 de gospodării vor putea fi conectate la noul sistem de distribuție de gaz natural.

ȘTIRI