Primarul Ion Vasiliu are un nou mandat la conducerea Comunei Preutești. Aleșii locali au fost învestiți în funcțieRural

Primarul Ion Vasiliu are un nou mandat la conducerea Comunei Preutești. Aleșii locali au fost învestiți în funcție

       Accesări: 4225

Început de mandat și activitate administrativă. La trei săptămâni distanță de alegerile locale, primarul și aleșii locali ai Comunei Preutești și-au preluat în mod oficial funcțiile publice. Ceremonia de învestire s-a desfășurat la Căminul Cultural din Basarabi, în prezența reprezentantului Prefecturii Suceava și a secretarului general al localității.

Solemnitatea a fost deschisă cu intonarea Imnului Național al României, urmată de constituirea

Cei 15 consilieri locali ai formațiunilor politice PSD, PNL și Pro România au depus jurământul, după ce au fost prezentate concluziile din încheierea judecătorească ce prevede validarea mandatelor aleșilor locali.

Primarul în exercițiu, Ion Vasiliu, a depus la rândul său jurământul care a consfințit debutul noului mandat.

Vizibil emoționat, edilul comunei Preutești, a mulțumit celor care i-au acordul votul pentru următorii patru ani, amintind că misiunea lui ca primar și a consilierilor locali este înfăptuirea menirii pentru care au fost aleși în funcție.

Codrin Benta

„Este o zi deosebită, astăzi, pentru mine, ca primar ales, cât și pentru dumneavoastră ca membri ai Consiliului Local Preutești.”, a declarat primarul Ion Vasiliu. „Aduc mulțumirile mele și recunoștință locuitorilor comunei Preutești pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, ca în continuare, timp de patru ani, să pot duce la îndeplinire, așa cum reiese din jurământul depus astăzi, misiunea mea și a noastră de a face în așa fel încât comuna Preutești să-și regăsească locul între localitățile fruntașe ale județului Suceava. Asigur consiliul Local nou ales că voi face tot ce stă în putință ca împreună să contribuim la prosperitatea și binele comunei Preutești.”

Edilul preuteșean a mulțumit reprezentantului Prefecturii Suceava pentru implicare în actul solemnității de învestire.

Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea normelor de distanțare socială și a regulilor impuse în această perioadă.

În privința activității din administrația publică locală, primarul Ion Vasiliu reiterează direcțiile de acțiune în noul mandat. El a menționat că prioritate vor avea investițiile pentru dezvoltarea comunei, atragerea de fonduri europene și transparența decizională.

Ion Vasiliu și-a exprimat sprijinul pentru mediul educațional și pentru investițiile care aduc plus valoare în comunitate.

Edilul Comunei Preutești este la al treilea mandat.

ȘTIRI