Primarul Coman anunță înființarea și deschiderea unui nou cabinet stomatologic pentru elevii din FălticeniExclusiv

Primarul Coman anunță înființarea și deschiderea unui nou cabinet stomatologic pentru elevii din Fălticeni

       Accesări: 2432

Serviciile de medicină școlară revin în actualitate. După ce în trecut au fost închise unul după altul, acum în municipiul Fălticeni este reînființat cabinet stomatologic pentru elevi. Acesta este finalizat și va deschis săptămâna viitoare.

Investiția s-a concretizat după ce autoritățile locale au primit în patrimoniu, de la spitalul municipal, clădirea fostei Policlinici, acum Centrul Medical Local.

Cabinetul medical școlar era plănuit de mult timp, însă lipsa unui spațiu adecvat a blocat demararea proiectului.

Autoritățile locale au amenajat spațiu după toate rigorile impuse de legislație, iar acum sunt stabilite ultimele detalii privind organizatea și funcționarea cabinet stomatologic școlar.

„Din 1993 nu mai există un cabinet stomatologic școlar în Fălticeni. Exact ca și în cazul noii creșe, redeschidem un cabinet stomatologic școlar. Este un spațiu nou, modern, dotat cu aparatură la fel de nouă și modernă. Am realizat investiția cu fonduri de la bugetul municipiului Fălticeni, respectând un proiect al Direcției de Sănătate Publică.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Deși avem o rețea școlară vastă, în care învață peste 8.000 de elevi și preșcolari, nu am avut un astfel de cabinet. Acum îl vom reînființa și sperăm că am luat o decizie bună. Din punct meu de vedere este un lucru absolut necesar.”

Codrin Benta

Investiție de 200.000 de lei

Primarul Cătălin Coman a explicat faptul că redeschiderea noului cabinet de medicină școlară, primul din ultimii 30 de ani, a necesitat ample lucrări de investiții.

Amplasat la primul etaj, spațiul a fost recompartimentat și extins pentru a respecta cerințele Direcșiei de Sănătate Publică. Spațiul cabinetului este compus din sala de tratament, sala de sterilizare și vestiar.

Pentru modernizarea acestuia au fost necesare șase luni și investiții cifrate la 200.000 de lei.

Banii au fost alocați integral din bugetul municipiului Fălticeni, cabinetul fiind dotat cu aparatură modernă, instrumentar, echipamente, pardoseli și sistem de iluminat de ultimă generație.

Serviciile vor fi asigurate de medicul Andreea Mierlă.

Cabinetul stomatologic școlar va fi deschis începând cu data de 2 octombrie și va funcționa de luni până vineri între orele 8 – 16.

Edilul Cătălin Coman spune că acesta este un prim pas în direcția bună, iar pe viitor are în vedere deschiderea unui al doilea cabinet stomatologic școlar, dar și dotarea celui actual cu noi echipamente pentru îmbunătățirea actului medical.

ȘTIRI