Accesări: 2619

Bani europeni pentru obiective locale. Administrația fălticeneană este la un pas de semnarea unui nou contract de finanțare pentru un amplu program de reabilitare. Primarul Cătălin Coman anunță că un proiect ce cuprinde trei investiții distincte, depus la ADR Nord-Est, se află în lista proiectelor selectate și admise pentru a primi finanțare.

Obiectivele vizate pentru modernizare și reabilitare sunt Parcul Prefecturii, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” și Galeria Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Acestea sunt incluse într-un proiect integrat, în valoare de 6 milioane de lei.

Realizat în anul 2017, proiectul este depus la ADR Nord-Est din anul 2018.

Edilul Cătălin Coman spune că semnarea contractului de finanțare este o chestiune de câteva zile și că reușita aparține unei echipe de profesioniști din administrația locală.

Mahanu Design

„Suntem pe ultima sută de metri pentru finanțarea acestui nou proiect, un proiect integrat. Acesta cuprinde trei componente, toate urmând să fie reabilitate și modernizare. Parcul Prefecturii, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” și Galeria Muzeului de Artă „Ion Irimescu” vor fi aduse la standarde actuale.”, a explicat primarul municipiului Fălticeni. „Avem un proiect consistent, la care s-a muncit foarte mult. Atragem noi fonduri europene și refacem obiective care aveau nevoie de investiții și modernizare.”

Cele două obiective cu statut muzeal vor beneficia de lucrări de consolidare și reabilitare capitală.

Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” este închisă de ceva vreme și va fi redată circuitului turistic și cultural local după lucrările prevăzute în proiect.

În cazul acestui proiect, cel destinat casei în care a locuit marele scriitor, construită în urmă cu peste un secol, acum 112 ani, autoritățile locale l-au depus pentru a treia oară în vederea finanțării.

Primele două încercări au vizat atragerea de fonduri norvegiene.

Proiectul cu cea mai ridicată investiție este cel destinat reabilitării Parcul Prefecturii. Acesta va beneficia de noi alei pietonale, un spațiu de joacă modern, spații verzi extinse, plantări noi de copaci, mobilier stradal complet nou și un sistem de supraveghere video.

Aici urmează să fie implementate alte câteva schimbări care, spun autoritățile locale, vor da un plus culoare și farmec Parcului Prefecturii, aflat între spital și muzeul de artă.

ȘTIRI