Primarul Amariei dă vestea cea mare. Rețeaua de gaz natural din Vadu Moldovei și Preutești primește 104 milioane de leiRural

Primarul Amariei dă vestea cea mare. Rețeaua de gaz natural din Vadu Moldovei și Preutești primește 104 milioane de lei

       Accesări: 1005

Vești foarte bune pentru două comunități din zona Fălticeni. Localitățile Vadu Moldovei și Preutești vor beneficia în viitorul apropiat de un sistem de rețele de gaz natural. Astăzi, 30 mai, au fost parafate la București documentele prin care banii necesari acestei investiții sunt alocați comunelor menționate.

Iulian Amariei, primarul comunei Vadu Moldovei, și Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, au semnat contractul de finanțare prin care sunt asigurate integral fondurile pentru acest proiect.

Este vorba circa 104 milioane de lei, fonduri destinate pentru montajul rețelelor de gaz natural, al branșamentelor, echipamentelor inteligente, dar care acoperă și costul efectiv al lucrărilor.

La semnarea acestor documente a fost prezent și Ion Vasiliu, primarul comunei Preutești.

Cele două localități și-au unit forțele în cadrul unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, entitate care primește cei 104 milioane de lei, pe care îi va deconta pas cu pas în funcție de stadiul lucrărilor.

Primarul Iulian Amariei, în calitate de lider de asociere (ADI), menționează faptul că la momentul actual este stabilit concesionarul care furniza serviciile de livrare ale gazului natural către beneficiar și va întreține rețeaua de conducte subterane.

Edilul precizează și faptul că cele două localități vor finaliza peste puțin timp licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor.

Marele avantaj este acela că pe teritoriul comunei Vadu Moldovei se află magistrala de gaz natural, aspect ce ușurează startul lucrărilor de execuție al rețelei.

Cele două comune au împreună peste 11.000 de locuitori, iar prin acest proiect vor fi racordate 3.950 de gospodării.

1.500 dintre acestea sunt în comuna Vadu Moldovei, iar 2.400 sunt în comuna Preutești.

ȘTIRI