Profesorii de ieri și de azi au dezvelit placa omagială dedicată centenarului Colegiului „Vasile Lovinescu”Eveniment

Profesorii de ieri și de azi au dezvelit placa omagială dedicată centenarului Colegiului „Vasile Lovinescu”

       Accesări: 2906

Amprentă pentru veșnicie. Colegiul „Vasile Lovinescu” marchează în această perioadă 100 de ani de existență, printr-un program amplu de manifestări. Unitatea de învățământ din Fălticeni adaugă la numeroasele plachete și distincții, primite de-a lungul timpului, una cu totul specială.

Momentele festive au alternat cu cele de suflet.

Miercuri, după omagierea profesorilor trecuți din viață, oaspeții evenimentului au fost invitați la poarta de intrare în colegiu, pentru un moment aparte.

Foști profesori și directori au avut onoarea de a fi prezenți la dezvelirea plăcii omagiale închinată primului centenar.

Profesorii Cristi Acatrinei și Mihai Vitcu, actualul și fostul director al Colegiul „Vasile Lovinescu”, au ridicat pânza de pe placa de marmură albă, în aplauzele tuturor.

Așezată pe clădirea principală, placa omagială este dedicată tuturor profesorilor și elevilor care și-au legat existența de acest colegiu, în decursul unui secol.

Este una dintre puținele astfel de „insigne” în care dascălii și discipolii sunt prețuiți în egală măsură.

Și asta pentru că, în viziunea unității de învățământ, profesorii și elevii formează o mare familie, al cărei patron spiritual este Vasile Lovinescu.

ȘTIRI