Primăria Fălticeni vrea să „pună capac” exceselor de viteză ale șoferilor. Noi limitatoare montate pe străziExclusiv

Primăria Fălticeni vrea să „pună capac” exceselor de viteză ale șoferilor. Noi limitatoare montate pe străzi

       Accesări: 3281

Reguli de circulație încălcate în numele plăcerii pentru viteză. Șoferi de toate vârstele, în special cei tineri, uită una dintre obligațiile pe care le au atunci când se deplasează pe drumurile publice din Fălticeni. Unii pur și simplu gonesc pe străzi, fără un motiv real, pentru că setea pentru kilometri la oră este mai accentuată vara.

Pentru cei foarte grăbiți autoritățile locale au încercat să le stăvilească elanul cu limitatoare de viteză.

De la un an la altul au fost montate tot mai multe astfel de elemente, în principal pe străzile cu trafic mai intens.

Și pe străzile din preajma blocurilor, unde copiii și bătrânii pot deveni cu ușurință victime ale vitezomanilor, au fost amplasate praguri din cauciuc pentru a evita tragedii.

Limitatoare de viteză sunt amplasate pe străzile Maior Ioan, Cuza Vodă, Ion Creangă, Ion Dragoslav, Nicolae Beldiceanu, Buciumeni, Dimitrie Leonida, Teilor, Nicu Gane, 1 Mai și 13 Decembrie.

Municipalitatea fălticeneană vrea să „pună capac” exceselor de viteză, iar din acest motiv va continua să instaleze limitatoare în alte zone ale orașului.

„Avem solicitări foarte multe din partea cetățenilor. Sunt multe cereri, dar încercăm să echilibrăm situația, să găsim o cale de mijloc, pentru că nici nu dorim să punem limitatoare de viteză la tot pasul.”, a explicat edilul municipiului Fălticeni. „La momentul de față avem 200 de solicitări pentru 200 de locuri, unde localnicii ne-au cerut montarea acestor praguri. Sunt și niște reguli de urmat, nici nu putem pune chiar peste tot, însă acolo unde am montat limitatoare, am făcut-o respectând câteva criterii.”

Primarul Cătălin Coman spune că va ține cont de solicitările localnicilor, iar în urma unei analize va decide ce străzi vor noi limitatoare de viteză vor fi montate pe străzile vara aceasta, dar și la început de toamnă. El speră ca șoferii grăbiți să adopte o atitudine conformă cu condusul preventiv sau, cel puțin, iar prezența limitatoarelor de viteză să-i descurajeze pe șoferii care au obiceiul să gonească pe străzi.

La momentul actual în municipiul Fălticeni sunt instalate aproximativ 70 de limitatoare de viteză.

Majoritatea sunt fixate în apropierea trecerilor de pietoni, lângă unități de învățământ și magazine, unde traficul pietonal este mai ridicat.

Acestea au fost achiziționate și montate prin intermediul proiectelor de reabilitare cu fonduri guvernamentale, fie prin fonduri de la bugetul local.

Acolo unde elementele nu sunt montate grupat sau în linie, șoferii le evită, însă tot sunt nevoiți să reducă viteza

Pe strada Mihai Eminescu este o situație mai aparte. Pragurile din cauciuc sunt mai numeroase, instalate la distanțe apropiate, sau doar pe un sens, iar unii șoferii profită și fac slalom printre acestea.

Cât despre efectele limitatoarelor de viteză, autoritățile locale sunt convinse că sunt eficiente, iar investiția merită, pentru siguranța pietonilor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

ȘTIRI