Primăria Fălticeni va cumpăra 130 de tablete pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea NaționalăExclusiv

Primăria Fălticeni va cumpăra 130 de tablete pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională

       Accesări: 1867

Investiții noi pentru mediul educațional. Primăria Fălticeni va achiziționa dispozitive internet mobile pentru elevii din localitate care vor susține vara aceasta Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Autoritățile vor cumpăra 130 de tablete pe care le vor distribui celor șapte unități de învățământ din municipiu.

Decizia vine în sprijinul elevilor care provin din familii cu posibilități materiale limitate.

Primarul Cătălin Coman, inițiatorul proiectului de hotărâre, afirmă că scopul primordial al achiziției este de a-i ajuta pe școlarii și liceenii din clasele terminale să aprofundeze mai bine materia de examen.

Școlile rămân închise, iar de ceva vreme profesorii predau în sistem teleșcoală folosind diverse aplicații care facilitează transmisiile în direct pe telefoane mobile, laptopuri și tablete.

Pregătirea elevilor este importantă în această perioadă, mai ales că învățarea la distanță va continua până la finele anului școlar.

Achiziția de tablete a fost votată joia trecută în Consiliul Local Fălticeni, proiectul de hotărâre fiind adoptat cu majoritate de voturi.

„Ca primar vreau cele mai bune condiții pentru copiii și profesorii noștri. Alocăm în continuare sume consistente pentru învățământul fălticenean.”, ne-a declarat edilul Cătălin Coman.

„Pentru că examenele se apropie, iar unele familii nu își permit achiziția unei tablete, ne-am gândit să alocăm bani pentru a-i ajuta să se pregătească și să aibă posibilitatea de a participa la lecțiile în regim de teleșcoală.”

Cele 130 de tablete vor costa aproximativ 100.000 de lei. Costurile vor fi suportate integral din bugetul local.

Cătălin Coman mai spune că banii au fost direcționați de la capitolul „Zilele Municipiului Fălticeni”.

Dispozitivele vor fi distribuite celor patru școli gimnaziale și trei licee din oraș și vor intra în proprietatea unităților de învățământ.

Primăria le va distribui școlilor în funcție de numărul de elevi.

Conducerile unităților școlare sunt cele care vor face repartiția tabletelor pentru elevii din fiecare școală.

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a pot reveni în clase pe 2 iunie, pentru două săptămâni, pentru a face pregătire pentru examene.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie. Noutatea este că Bacalaureatul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale.

Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă.

ȘTIRI