Primăria Fălticeni începe distribuirea ajutoarelor alimentare. 750 de persoane sunt pe lista beneficiarilorLocal

Primăria Fălticeni începe distribuirea ajutoarelor alimentare. 750 de persoane sunt pe lista beneficiarilor

       Accesări: 1058

Ajutoare alimentare pentru familiile defavorizate din Fălticeni. Pachetele oferite de Uniunea Europeană au ajuns la administrația locală, acestea fiind pregătite pentru distribuirea către beneficiari. În perioada următoare. Acestea vor fi oferite persoanele eligibile înscrise în listele inițiale.

179 de familii din Fălticeni, cu situații sociale deosebite, vor primi pachetele alimentare. În altă ordine de idei, pe listele întocmite de autoritatea locală figurează 750 de persoane, din care 676 beneficiari la alocație de susținere a familiei și 74 beneficiari de ajutor social..

Pachetele vor fi distribuite până pe 31 martie

Perioada de livrare către familiile și persoanele de pe listele inițiale este de șase săptămâni. Distribuirea lor a început de astăzi, 15 februarie, și se va încheia pe 31 martie.

Persoanele beneficiare ale produselor alimentare sunt împărțite, inițial, în două categorii, respectiv, beneficiari ai ajutorului social, conform Legii 416/2001, și beneficiarii alocației de susținere a familiei.

După distribuirea alimentelor de pe listele inițiale, daca rămân pachete neridicate, se va trece la redistribuirea către categoria de persoane eligibile prevăzute la alin.3, litera c, din OUG 84/2020.

Produsele se ridică de la sediul Primăriei Fălticeni, intrarea din spate, din clădirea unde a funcționat vechea Judecătorie.

Ce conțin pachetele?

Beneficiarii sunt anunțați de autoritățile locale prin intermediul afișelor, la asociațiile de proprietari, pe pagina social-media, cât și telefonic. În municipiul Fălticeni sunt 750 de persoane care vor primi ajutoarele alimentare.

Pachetele conțin 12 produse, alimente de bază, în cantități diferite: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conservă din carne de vită (1,5 kg), conservă din carne de porc (900 g), conservă pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,5 L), gem de fructe (360g) și gem de fructe dietetic (360g).

Pachetele alimentare se pot ridica de la Primărie

Pentru persoanele care nu se pot deplasa de la domiciliu, un membru al familiei poate să ridice pachetul alimentar, iar în cazul în care beneficiarul este singur și nu se poate deplasa, atunci reprezentații Biroului de Asistență Socială vor distribuie ajutoarele alimentare direct la domiciliu.

Produsele pot fi ridicate zilnic de către beneficiari, de luni până vineri, între orele 9-13.

Cantitatea de produse ce revine unui beneficiar este 25 kg.

Program finanțat de statele Uniunii Europene

Acordarea acestora se face în cadrul POAD (Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate), susținut prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane

Sprijinul este oferit de statele Uniunii Europene, programul fiind menit să ofere asistență materială celor mai sărace categorii ale populației.

România oferă ajutoare alimentare și asistență materială de bază prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD).

Programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

Ajutorul European prin POAD este completat de schemele naționale care se adresează persoanelor aflate în sărăcie extremă.

Fondul destinat distribuției de ajutoare alimentare se ridică la peste 409 milioane de euro.

ȘTIRI