Primăria Fălticeni alocă 100.000 de lei pentru noi investiții destinate muzeelor reabilitate cu fonduri europeneLocal

Primăria Fălticeni alocă 100.000 de lei pentru noi investiții destinate muzeelor reabilitate cu fonduri europene

       Accesări: 1566

Rectificare cu ecouri pozitive la nivel local. Bugetul municipiului Fălticeni s-a majorat la finele lunii februarie cu 4,13 milioane de lei, bani repartizați de AJFP din sumele defalcate din TVA. Sistemul de învățământ local primește 3,03 milioane de lei, iar aproximativ 800.000 de lei sunt direcționați spre fondul de rezervă (cheltuieli urgente sau care nu pot fi prevăzute).

Pentru capitolul investiții au fost alocați 300.000 de lei.

Din această sumă, circa 100.000 de lei sunt destinați investițiilor la două muzee din Fălticeni.

Este vorba de Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” și clădirea galeriei din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

Ambele obiective sunt în etapa de reabilitare și modernizare completă, stadiul execuțiilor din ambele proiectele fiind de peste 50%.

Codrin Benta

Fondurile alocate pentru noile investiții la muzee sunt necesare pentru zona de utilități.

Corpul B al Muzeului de Artă „Ion Irimescu” are nevoie de suplimentarea puterii electrice, ale cărei costuri se ridică la 35.000 de lei.

La Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” vor fi realizate două proiecte pentru modificarea instalației de alimentare cu energie electrică (25.000 de lei) și modernizarea și modificarea instalației cu gaz metan (38.500 de lei).

Primăria Municipiului Fălticeni a mai alocat, la aceeași rectificare bugetară, suma de 90.400 de lei pentru achiziția unor instalații și echipamente la Baza de agrement „Nada Florilor”.

ȘTIRI