Primăria Comunei Vadu Moldovei va cumpăra 350 de tablete pentru ca toți elevii să continue școalaRural

Primăria Comunei Vadu Moldovei va cumpăra 350 de tablete pentru ca toți elevii să continue școala

       Accesări: 1288

Investiții pentru viitor și pentru educație. Primăria Comunei Vadu Moldovei va cumpăra câteva sute de tablete pentru utilizarea acestora de către elevii care se pregătesc să încheie anul școlar. Achiziția este destinată și celorlați școlari, pentru pregătirea acestora în timpul cursurilor de la distanță prin intermediul predării prin sistemul teleșcoală.

350 de tablete vor ajunge la copiii din comuna Vadu Moldovei.

Produsele vor fi cumpărate din bugetul local și vor fi date în custodia școlii gimnaziale din localitate.

Primarul Maricel Iacob va iniția un proiect de hotărâre în acest sens care va da posibilitatea ca școlarii și preșcolarii să poată continua studiile și să participe la ore și atunci când sunt acasă.

Proiectul va ajunge pe masa aleșilor locali luna aceasta, iar edilul din Vadu Moldovei speră ca aceștia să nu pună piedici.

Tabletele vor fi achitate în rate, cu banii pe care Primăria îi alocase în februarie 2020 pentru o serie de dotări destinate Școlii Gimnaziale Vadu Moldovei.

„Având în vedere ca în luna februarie 2020 s-au aprobat și s-a alocat suma de 142.000 lei pentru școala Generala nr.1 pentru anumite dotări, în mare parte aceste dotări nu mai sunt necesare anul acesta datorită pandemiei.”, ne-a declarat

Rămân bani pentru acoperirea ratelor pentru anul acesta.

Urmează ca pentru restul lunilor, ratele să fie asigurate în fiecare an de la bugetul local, până în anul 2023.”

Primar Maricel Iacob

Edilul comunei Vadu Moldovei este de părere că toți elevii trebuie să beneficieze, în mod egal, indiferent de categoria socială pentru ca și rezultatele să fie pe măsură.

„Nu vrem să ne întoarcem în timp!

Să ne aducem aminte de acele vremuri, când părinții povesteau că la școală erau favorizați doar copii de boieri, ei având bani și toate cele necesare pentru școală, iar copiii de țărani mergeau pe rând la școală așteptând să vină fratele să-i dea hainele și papucii.”, mai spune primarul Maricel Iacob.

„Consider că aceasta este o măsură corectă și sper să aibă ecouri în rândul consilierilor locali”.

În ceea ce privește investițiile din infrastructura școlară, Primăria Vadu Moldovei are două proiecte finalizate, reabilitare capitală pentru Școala Gimnazială Vadu Moldovei și Școala Primară Dumbrăvița.

Cu un grad de realizare de peste 90% sunt noua sală din sport din Vadu Moldovei și Școala Gimnazială Nigotești.

Noua grădiniță din Ciumulești și Școala Primară Vadu Moldovei nr.2 au un grad de realizare de 65 și respectiv 50%.

ȘTIRI