Primăria Comunei Mălini și-a extins parcul auto cu prima autospecială de mare capacitate pentru stingerea incendiilorRural

Primăria Comunei Mălini și-a extins parcul auto cu prima autospecială de mare capacitate pentru stingerea incendiilor

       Accesări: 1061

Investiție pentru eficiență și răspuns rapid în cazul situațiilor de urgență. Primăria Comunei Mălini și-a dotat parcul auto cu un autovehicul modern pentru stingerea incendiilor. Costurile acestuia s-au ridicat la 200.000 de lei.

Fondurile au fost alocate integral de la bugetul local al comunei.

Achiziționată pentru pompierii civili ai S.V.S.U Mălini, autospeciala este una de capacitate mare și cu debit ridicat.

Dotată cu tracțiune integrală și rezervor de 9.000 de litri, mașina de intervenție, procurată dintr-un parc auto specializat, este în stare foarte bună și a intrat de astăzi, 24 februarie, în dotarea S.V.S.U. Mălini.

Primarul Petru Nistor subliniază faptul că autospeciala era de ceva timp în planul de achiziții al administrației locale.

„Voiam de ceva timp să avem și o autospecială de pompieri mai nouă.

Aveam deja două mașini pentru stingerea incendiilor, dar sunt ceva mai vechi.”, a spus edilul comunei Mălini.

„Autospeciala a costat 40.000 de euro, iar în caz de incendiu vom putea acționa cu rezerve mult mai mari de apă, până la sosirea pompierilor militari.”

Un alt aspect important în ecuația achiziției menționate este faptul că numărul incendiilor este în creștere, mai ales pe perioada sezonului rece, iar câteva dintre acestea, din păcate au fost devastatoare.

Edilul Petru Nistor mai spune că pompierii civili din Mălini vor putea interveni acum mai rapid și mult mai eficient.

Comuna Mălini, localitate turistică de interes local, are un număr mare de gospodării, dar și pensiuni și case de vacanță, iar logistica pe linie de situații de urgență trebuie să răspundă necesităților tot mai mari și situațiilor neprevăzute.

Parcul auto al primăriei dispune în prezent de alte două autospeciale pentru incendii, însă ambele sunt de capacitate mică. Cea mai veche dintre acestea va fi scoasă din zona S.V.S.U. și va fi utilizată pentru întreținerea spațiilor verzi.

ȘTIRI