Prichindeii Grădiniței „Licurici” Fălticeni au realizat zeci de creații frumoase la concursul  „Talente la ornamente”Educație

Prichindeii Grădiniței „Licurici” Fălticeni au realizat zeci de creații frumoase la concursul „Talente la ornamente”

       Accesări: 1229

Și cei mici pot fi creativi. Toamna târzie este momentul perfect pentru a-i angrena pe prichindei în cele mai frumoase activități care stârnesc bucurie și zâmbete. Preșcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit “Licurici” din Fălticeni au participat și anul acesta la concursul educațional „Talente la ornamente”, denumire ce evidențiază rolul și esența acestuia.

Zeci de mânuțe dibace s-au pus pe treabă, iar grădinița s-a transformat într-un atelier imens.

Sub privirile atente ale părinților și educatoarelor, dar și ajutorul lor, copiii au fost îndrumați cum să realizeze decoraţiuni de sezon.

Micuții au folosind legume, fructe, flori, seminţe, bostani și frunze pe care le-au pictat, ornat cu paiete și mărgele, ori finisat cu luciu și sclipici, astfel încât au devenit căsuțe de poveste, zâne, păpuşi, maşinuţe, șoricei, lupi, arici, vulpi, ceasuri, frunze mozaic, copăcei, rame foto, coroniţe și multe altele.

În cadrul concursului „Talente la ornamente” au existat și proiecte care au necesitat migală, dar și muncă mai multă. Este vorba despre, mini-machetele tematice, care s-au numărat printre cele mai interesante și reușite creații ale concursului.

Mahanu Design

Participanți au fost preșcolarii de la cele cinci grupe, ”Năzdrăvanii” (educatoare: Prof. Daniela Dănilă și educ. A.Capmare), ”Ursuleții” (educatoare: Prof. A.L. Bubuțanu și Prof. E.Ciubotariu),”Albinuțe” (Educatoare:Prof. M. Chelariu și Prof. C.Vieru),”Bobocel” (Educatoare: Prof. A.Loghin și Maria Dulgheriu), „Fluturașii” (Educatoare: Prof. I.Findanis și C.Mircea).

Ei au hotărât să facă ornamente din roadele toamnei, să transforme legume, fructe, flori, materiale din natură, în numeroase creații frumoase, pline cu culoare și parfum.

Copiii, împreună cu părinţii şi cadrele didactice au organizat ateliere de lucru şi au transformat toate aceste bogăţii în obiecte de expoziție, lucrate cu mult drag.

Creativitatea și efortul micilor creatori au fost răsplătite, ca de fiecare dată, cu diplome, reviste şi dulciuri, în cadrul acestui concurs desfășurat joi, 9 noiembrie, prin care cei mici au sărbătorit anotimpul toamna într-un mod inedit.

„Talente la ornamente”, organizat la nivelul grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Fălticeni, face parte din proiectul judeţean „Educăm împreună”, în cadrul căruia sunt organizate activităţi diverse împreună cu părinţii şi copiii.

După acest concurs dedicat ornamentelor de toamnă va urma și altă etapă, programată în preajma sărbătorilor de iarnă, în care prichindeii vor participa la concursul de creaţie pentru ornamentele de Crăciun.

Cadrele didactice ale grădiniței au transmis mulțumiri deosebite părinților, parteneri mereu implicați și dedicați activităților Grădiniței cu Program Prelungit „Licurici”.

ȘTIRI